İki kent için sel uyarısı

İki kent için sel uyarısı
Yağışlar, öğle saatlerinde Antalya’nın doğusu ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Samsun, Çorum, Amasya Tokat, Malatya, Şırnak ve Hakkari çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar, Antalya’nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile Doğu Anadolu’nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Ege ile Marmara’da 2 ila 4 derece azalması öngörülüyor. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara’da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç kesimlerde yarın öğle saatlerinden sonra fırtına (30-50 km/saat) şeklinde esecek.

KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışlar, öğle saatlerinde Antalya’nın doğusu ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)
 
İSTANBUL: Çok bulutlu. (13)
İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (14)
ANTALYA: Çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu kesimleri kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (12)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı. (24)
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu. (5)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.