İnsan Tacirlerine İbretlik Ceza!

İnsan Tacirlerine İbretlik Ceza!
Köy halkı, Avrupa'ya götürme vaadiyle kandırdıkları mültecileri ölüme sürükleyen 5 insan tacirini yakalayıp köy meydanındaki direklere bağladı.
Son yıllarda Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen insan kaçakçılığı, özellikle güney ve batı sahilleri ile kuzey Ege'de yaşayanları canından bezdirdi. Meraların, tarlaların, yazlıkların ve ormanlık alanların, mülteciler ve onları Avrupa'ya götürme vaadiyle ölüme sürükleyen insan tacirleri tarafından adeta işgal edildiğini savunan köylüler isyan etti. Bunun en çarpıcı örneği ise önceki gün Yunanistan'ın Midilli Adası'nın tam karşısında bulunan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli köyünde yaşandı.

GERGİNLİK SİLAHLI ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

Sahil kenarındaki, 250 kişinin yaşadığı Bademli köyünün sakinleri ile tarlalarından kamyonlarla mülteci geçiren insan tacirleri arasındaki gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü. İnsan tacirleri, kendilerini jandarmaya şikayet ettiğini düşündüğü Bademli köylülerine gözdağı vermek için gece yarısı 3 araçla gelip köy meydanında defalarca havaya ateş açtı. Silah sesleri üzerine Bademli köylüleri önce büyük bir korku ve panik yaşadı. Ardından hemen organize olan köylüler, tüfek ve tabancalarla insan tacirlerine karşılık verdi. Gece yarısı mermiler havada uçuşurken, köylüler, insan tacirlerini etkisiz hale getirmeyi başardı. 5 insan taciri köylüler tarafından esir alındı.



İBRETİ ALEM İÇİN DİREKLERE BAĞLADILAR

Köylüler, silahlarını ellerinden aldıkları ve esir tuttukları 5 insan tacirinden 2'sini ibreti alem için köy meydanında bulunan iki direğe bağladı. Diğerlerini yanlarında tuttu. İnsan tacirleri sabah saatlerinde gelen jandarma ekiplerine teslim edildi. Bademli köylüsünü canından bezdiren 5 şüpheliden O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. 4'ü ise serbest bırakıldı.

GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞTILAR AMA...

Ancak, insan tacirlerinin pervasızlığı bitmedi. Köylülerin iddiasına göre, ertesi gün bu kez daha kalabalık bir grupla, lüks araçlarla ve silahlarla köy meydanına gelen insan tacirleri, gözdağı vermeye kalkıştı. Ancak bu sefer köylüler karşılık vermeyince herhangi bir çatışma yaşanmadı.

HER YERİ İŞGAL EDİYORLAR

İnsan kaçakçılığı konusunda yetkililerin daha etkin olması ve duruma el koymasını isteyen Bademli köylüleri, ölümcül sonuçlara neden olabilecek yeni çatışmalardan duydukları endişeyi dile getirdi. İsmini vermek istemeyen bir köylü, "Gece yarısı olduğunda 500- 600 kişilik gruplar halinde insanları kamyonlara bindirip buraya getiriyorlar. Yanlarında özel motorlu botlar da oluyor. Mültecileri botlarla karşıya geçirmeye çalışıyorlar. Yazlıklarımızı, köy evlerimizi, tarlalarımızı ve meralarımızı işgal ediyorlar. Çok tedirginiz. Geceleri kendimizi korumak için nöbet tutuyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.