İstanbul ve Ankara için kar alarmı

İstanbul ve Ankara için kar alarmı
İstanbul ve Ankara’da ise yarın sabah kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının hafta sonuna kadar sürmesi öngörülüyor.
ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Bingöl çevreleri yağışlı geçecek.


Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Denizli, Uşak, Manisa, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışlar, akşam saatlerinden sonra İzmir'in güney ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren ise Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Yalova ve Manisa çevreleri ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney, Kütahya'nın batı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacak.
İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile akşam ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. İstanbul ve Ankara’da ise yarın sabah kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının hafta sonuna kadar sürmesi öngörülüyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, gece saatlerinden itibaren Marmara ve kuzey kesimlerde (2 ila 4 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışlar, akşam saatlerinden sonra İzmir'in güney ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren ise Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Yalova ve Manisa çevreleri ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek yağışlar, gece saatlerinden itibaren bölgenin güneyi ve Yalova çevreleri ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacak.
EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek yağışlar, akşam saatlerinden sonra İzmir'in güney ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren ise Kıyı Ege ve Manisa çevreleri ile Kütahya'nın batı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacak.
AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile gece saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Konya ve Karaman çevreleri, gece saatlerinden itibaren güneyi ile Kırşehir ve Sivas çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Akşam ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.
BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor
ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, gece saatlerinden sonra iç kesimleri çok bulutlu geçecek. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülmesi tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu geçecek, gece saatlerinden itibaren bölgenin batısı ile Bingöl çevreleri kar yağışlı olacak. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı kesimleri ile zamanla il geneli yağmurlu. (7)
İZMİR: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, akşam saatlerinden sonra güney kesimler ile gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olacak. (10)
ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (16)
ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak yağışlı. (15)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (4)
SAMSUN: Parçalı bulutlu. (12)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu . (-8)
DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (10)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.