'Kurtarmasalardı, ben kendilerinden yardım mı istedim?'

'Kurtarmasalardı, ben kendilerinden yardım mı istedim?'
Ölen gencin yakınları genç kızı linç etmek istedi

ADANA'da taksiyle Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü'ne gidip, intihar amacıyla suya atlayan 32 yaşındaki Zeliha Kırbulut'u kurtarmak isteyen iki gençten 24 yaşındaki Ersin Etik boğuldu. Kendisini kurtaran kişinin öldüğünü öğrenen Zeliha Kırbulut'un "Kurtarmasalardı, ben kendilerinden yardım mı istedim" demesi tepki çekti. 5 ay önce askerden geldiği belirtilen Ersin Etik'in yakınları, genç kadını linç etmek istedi.

Özel bir şirkette çalışan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Zeliha Kırbulut, telefonla çağırdığı taksiye binip, Seyhan Baraj Gölü kıyısında gezmek istediğini söyledi. Taksici, Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü'nden geçerken Zeliha Kırbulut, "Telefonla görüşeceğim, bir süre durabilir misin?" durmasını istedi. Arabadan inen Zeliha Kırbulut, korkulukları tırmanıp, kendini suya attı.

Köprünün üzerinde balık avlayan Ersin Etik ve arkadaşı 25 yaşındaki Şarak Ağırman, Zeliha Kırbulut'un suya atlardığını fark edip, elbiselerini çıkarmadan yardıma koştu. Suda çırpınan Zeliha Kırbulut'a ulaşıp, kıyıya çekmeye çalışan gençlerden Ersin Etik, aniden gözden kayboldu. Zeliha Kırbulut ve Şafak Ağırman, çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı. Baygın vaziyetteki Şafak Ağırman, ambulansla Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ersin Etik'in ise boğulduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen dalgıç polisler, bir saatlik aramayla Ersin Etik'in cesedini buldu.

Kurtarıldıktan sonra köprüde nöbet tutan özel güvenlik görevlilerinin kulübesine alınan Zeliha Kırbulut, ablasıyla telefonda konuşurken "Ben kendilerinden kurtarmalarını istemedim. Bunda ne var, bıraksaydılar" demesi tepki çekti.

Ersin Etik'in cansız bedeni Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bir süre kulübede tutulan Zeliha Kırbulut, ifade için jandarma karakoluna götürülmek istenirken ölen gencin yakınları tarafından linç edilmek istendi. Yüzünü gazeteyle kapatan Zelihe Kırbulut, araya giren jandarma ekipleri tarafından kaçırıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.