MARDİN KAPI ŞEN OLUR!

MARDİN KAPI ŞEN OLUR!
Mardin’in kültür ve sosyal yaşamını İstanbullulara yakından tanıtabilmek için dernek çatısı altında toplanan Mardinliler, İstanbul 3. Bölge’de yaşayan Mardinlilerin merkezi Büyükçekmece olmak üzere geçmişini gün yüzüne çıkarmak, yaşatmak ve gelecek nesill
 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, merkezi Büyükçekmece’de bulunan Mardinliler Dünya Kenti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Büyükçekmece AKM’de ağırladı.
Şahsi, ticari ve siyasi kaygıları bir kenara bırakıp tamamen Mardin’in tanıtımı için bir araya geldiklerini dile getiren Mardin Yeşilli Belediyesi eski Belediye Başkanı Hayrettin Demir; “Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliğini dünya çapında tanıtan Mardin’in İstanbul’da tanıtımına katkıda bulunabilmek için bu derneği kurduk. Amacımız İstanbul da ki hemşerilerimizi tek çatı altında toplayıp birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır. Hedefimiz Artuklu’dan Osmanlı’ya Mardin’den İstanbul’a bir kültür köprüsü oluşturmaktır. Bu yüzden hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz 30 kişilik Mardin ve Türkiye sevdalısı kurucu üyemizle başladık.” dedi.

Büyükçekmece ilçesinde Mardinli vatandaşların çoğunluk olduğunu belirten  Akgün; “Mardin’in tarihi ve tabii güzelliğine hayran bir kişiyim. İstanbul da yaşayan Mardinlilerin bir çatı altında toplanması Mardin’in kültür ve sosyal yaşamına katkı sağladığı gibi, İstanbul’ da ki Mardinlilerin de buluşma noktası haline gelecek. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak Mardin’in kültürel ve tarihsel zenginliğini halkımıza daha fazla tanıtabilmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.