Meteoroloji'den uyarı: Sıcaklara dikkat

Meteoroloji'den uyarı: Sıcaklara dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde sıcak hava dalgasının artacağını bildirerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 Basra alçak basıncının etkisi altında olan Türkiye’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyrediyor.

Ülkenin genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde, Pazar gününden itibaren ise Marmara bölgesinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olacağı bekleniyor. İç bölgelerdeki hava sıcaklığının normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

-EN YÜKSEK HAVA SICAKLIKLARI-

En yüksek hava sıcaklıklarının, Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri’de 36, İstanbul'da 33, Manisa, Denizli ve Edirne’de 39, Adana ve Antalya'da 35, Karabük ve Tokat’ta 39, Diyarbakır'da 42 Şanlıurfa’da 43, Elazığ’da 40 ve Erzurum'da 33 dereceye ulaşması bekleniyor.

Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde rüzgarın yarından itibaren kuzey yönlerden güneyli yönlere dönmesiyle birlikte en yüksek hava sıcaklığının 40 dereceden 30 ila 35 derece arasına düşmesi bekleniyor. Ancak güneyli rüzgarlarla deniz üzerinden taşınacak nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada, “Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.