Meteorolojiden Soğuk Uyarı

Meteorolojiden Soğuk Uyarı
Türkiye yağışa teslim. Tüm bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Tüm bölgelerde yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, buzlanma ile don olayı ile kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Yağışların, akşam saatlerinde Muğla, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğusu, Akdeniz, Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinde görülecek yağışların, yağmur ve sağanak, Marmara'nın kuzeydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Sivas, Kayseri, Eskişehir ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, akşam saatlerinde Muğla, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayının yaşanacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmaması tahmin ediliyor.

Rüzgarın batıda kuzeyli, doğu bölgeler ile zamanla Akdeniz ve İç Anadolu'da güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, (30-60 Km/Saat) akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, akşam saatlerinde Muğla, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/Saat), akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/Saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere, akşam saatlerine kadar karla karışık Yağmurlu ve yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı (4)

ANKARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu (4)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı (9)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (11)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, sağanak yağışlı (14)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9)

VAN: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı (3)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (-1)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı Yağmurlu (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey çevrelerinin hafif olmak üzere, akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 Km/S) eseceği bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Muğla çevreleri, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey, akşam saatlerinde Güney Ege kıyı kesimlerinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 Km/Saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ile iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Konya, Karaman, Kayseri ve Sivas, gece saatlerinde Eskişehir ile Konya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin batısında yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.