Meterorolojiden 3 Kritik Uyarı

Meterorolojiden 3 Kritik Uyarı
Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçecek.

 Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Muş, Bitlis, Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar; Zonguldak, Bartın, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Güney Ege Kıyıları'nda kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Muş, Bitlis, Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar; Zonguldak, Bartın, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Güney Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (2)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (2)

İZMİR: Parçalı bulutlu (7)

ADANA: Parçalı, çok bulutlu ve sağanak yağışlı (12)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (16)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı (5)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (1)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (7)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışının sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgarın; bölgenin güney kıyılarında, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Mersin ve Hatay çevreleri sağanak, Kahramanmaraş ve çevresinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda genellikle yağmur ve sağanak, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Güney ve batısı ile akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı, çok bulutlu ve bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.