PKK'nın kaçırdığı rehineler serbest

PKK'nın kaçırdığı rehineler serbest
PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri heyete teslim edildi. Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri, giden heyet tarafından teslim alındı. Kamu görevlilerinin Zaho'da aileleri ile görüştürüldükten sonra heyetle Zaho'dan ayrıldığı bild
Kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyette, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da bulunuyor.
Terör örgütünün yayın organları kaymakam adayı, asker ve polislerin heyete teslim edilmesini canlı olarak yayınladı. Buna göre heyetle bir araya gelen örgüt mensuplarından oluşan başka bir heyet, birer konuşma yaptı. 

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: "Gelirken farklı bir süreç başlamıştı, giderken farklı bir süreç başladı. Hoş bir süreçteyiz. Olumlu gittiğini gözlemlediğimiz bir süreçteyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bizimle birlikte kritik bir süreç başlamıştı. Şimdi daha hoş bir hava ile ayrılıyoruz. Aileme kavuşacağımız için mutluyum." 
Astsubay Abdullah Söpçeler: Ailemle buluşacağım için mutluyum. Sonuçta yaşanması gereken yaşandı. Herkes için hayırlı olsun.
Polis memuru Nadir Özgen: Sürecin iyi olmasını bekliyorum. Süreç için hayırlı olmasını bekliyorum. Gelişmeleri radyoda dinledik. Süreç inşallah iyi olur.
Er Hadi Gizli: Uzun bir süre oldu. Hayırlı olmasını diliyorum
Er Ramazan Başaran: Süreç inşallah iyi olur.
Er Reşat Çeçen: Dilerim barış olur.
Uzman çavuş Kemal Ekinci: Süreç güzel işliyor. Hayırlısı olsun. Doğmamış bir çocuğum vardı inşallah onun göreceğiz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.
Uzman çavuş Zihni Koç: Ben de diğer arkadaşlarım gibi mutluyum.

GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmeleri sevindirici" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.