Plaj duşunda çırpınarak öldü

Plaj duşunda çırpınarak öldü
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde 5 No’lu plajdaki duşa giren ilköğretim öğrencisi Mert Gültekin, herkesin gözü önünde çırpınarak can verdi.

Daha önce 4 kişinin çarpıldığı iddiaları üzerine yapılan araştırmada elektrik kaçağına rastlanmadı. Ölüm nedenini, otopsi belirleyecek.

KORKUNÇ olay saat 12.00 sıralarında Konyaaltı 5 No’lu plajın duş bölümünde meydana geldi. Çorum’da İsmail Kakaç İlköğretim Okulu 8’inci sınıfında öğrenim gören 13 yaşındaki Mert Gültekin, önceki gün tatil için Antalya’nın Ahatlı Mahallesi’ndeki amcasının yanına geldi.

Yengesi ve yeğenleri ile dün serinlemek için plaja gelen Mert Gültekin, öğle yemeği için grubun eve gitmek istemesi üzerine denizden çıkıp duşlara yöneldi. Ancak Mert Gültekin, duşun altına girer girmez çırpınmaya başladı. Çevreden yetişenlerin plastik sandalyeyle vurarak vanayı kapatması ile Mert’in çırpınması son bulurken, olay yerine çağırılan sağlık görevlileri hemen müdahale etti. Can çekişen Mert Gültekin’i, sağlık ekiplerinin kalp masajı hayata döndürmeye yetmedi. Olay yerinde ölen Gültekin’in cenazesi Antalya Eğitim ve Araştırma
Hastanesi morguna götürüldü.

Kazanın görgü tanıklarından Demet Çınar, Mert Gültekin’in akrabalarının önünde duşa geldiğini, duşa girdiği anda çırpınmaya başladığını söyledi.

‘Kaçak rölesi’ de yok

Çınar, sağlık görevlilerinin uzun süre kalp masajı yaptığını, ancak Mert’i hayata döndüremediğini söyledi. “Burada 4 kişinin daha ‘elektrik çarpıyor’ diye duşlardan şikayetçi olduğu” iddiaları üzerine, yaklaşık 2 saat çalışma yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ekibi, bir kaçağa rastlanmadığını açıkladı. Ancak tesisin elektrik altyapısı için kaçak akım rölesi kullanılmadığı belirlendi. Gerçek ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.