Şehir sele teslim oldu: 1 Kişi kayıp

Şehir sele teslim oldu: 1 Kişi kayıp
Bartın'da meydana gelen sağanak yağış bölgede sel meydana gelmesine sebep oldu.

Bartın'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışların etkisiyle sel meydana gelen bölgelerde ahşap evler yıkıldı.

Yıkılan evlerden birinde yaşayan 80 yaşındaki bir kadın akıntıya kapılarak kayboldu. Kurtarma ekipleri yaşlı kadını arama çalışmalarına başladı. 

Bölgede sel sularına kapılan bir araçta mahsur kalan 2 kişi de kurtarma ekibinin çalışmaları sayesinde kurtarıldı. Evlerde mahsur kalan 20 kişi ise karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

Yağış Nedeniyle Yol Çöktü

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü. Sel bölgelerine Karayolları, DSİ, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bölgede meydana gelen sel ve heyelanın ardından açıklama yapan Bartın Valisi Sinan Güner, "Servis yoluyla ulaşımı sağlamış olduk. (Bartın-Karabük yolu Yenihan mevkisi) Dere yatağında evler vardı oradaki insanları kurtardık.

Aracın üzerinde yardım bekleyenler vardı, sele kapılmış araçlar vardı onları kurtardık. Kumluca beldesine bağlı Akören Söküler köyünde bütün köprüler yıkılmış servis yolları ile geçmeye çalışıyoruz.

Ulus'un Zafer köyünde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda. Karabük Valiliğinden destek istedik o taraftan gelinebilecek yollardan onlar gelmeye çalışıyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçları yürüterek inmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.