Trabzon 8 cana ağlıyor.

Trabzon 8 cana ağlıyor.
Düğüne gidiyorlardı, cenazeleri geldi.

TRABZON’da dün öğleden sonra düğüne gidenlerin bindiği midibüsün dereye yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren 8 kişi, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaza kurbanları için Doğançak Köyü caminde kılınan cenaze namazına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Devlet Bakanı Faruk Özak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İl Müftüsü Veysel Çak’nın kıldırdığı cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan Bakan Erdoğan Bayraktar, “Çok üzücü bir olay. Eminim, bu tür kazalarda ölenler gibi bu kardeşlerimiz de cennete gidecektir. Başbakanımızı dün akşam aradım. O da çok üzüldü. Ölenlere rahmet diledi. Hepinize selam söyledi” dedi.

Doğançay Köyü camisinin imamı Hasan Değirmenci de yaptığı konuşmada "Allah bu tür kaza ve afetlerden bizi kollasın. Burada bakanlarımız ve millet vekillerimiz var. Artık bu yollar düzelsin. Düzgün yapılsın. İnsanlar bu kadar bedel ödemesin. Bu kadar kurban vermeyelim” dedi. Ardından ses tonunu yükseltip köy halkına seslenen imam Değirmenci, "Yol verin yol. Allah rızası için yol verin. Arazilerinizden yer verin. Bırakın mühendisler yolları genişletsin. Bu olayları bir daha yaşamayalım. Trafik kaidelerine uyalım, fazla yolcu almayalım. Tehlikelere davetiye çıkarmayalım. Daha önce verenlerin yollarından geçiyoruz. Biz de sonrakiler için yol verelim. Allah'tan korkun" diye konuştu.

Kazanın meydana geldiği bölgede bir süre önce yol düzeltme çalışması yapılmak istendiği ancak çevredeki arsa sahiplerinin arazi vermeye yanaşmaması nedeniyle çalışmanın yapılamadığı, imamın da bu nedenle konuyu gündeme getirdiği öğrenildi.

Cenaze töreni sırasında kaza kurbanlarının yakınları gözyaşı döküp ağıtlar yaktı.

Kılınan namazın ve yapılan konuşmaların ardından kazada ölen 43 yaşındaki Sevim Değirmenci, 9 yaşındaki Aleyna Değirmenci, 18 yaşındaki Ceylan Değirmenci, 53 yaşındaki Safiye Değirmenci ve 5 yaşındaki torunu Ufukhan Değirmenci, 7 yaşındaki Murat Şahin ile 35 yaşındaki Numan Şahin’in cenazeleri Doğançay Köyü’nde 3 ayrı aile mezarlığında toprağa verildi.

Kazada ölen şoför Abdullah Birinci de Trabzon'un merkeze bağlı Ayvalı Köyü'nde toprağa verildi.

KAZA NEDENİ ARIZALI VİTES KUTUSU

Bu arada kazanın, otobüsün vites kutusundaki bir arızadan kaynaklandığı ileri sürüldü. İddialara göre şoför Abdullah Birinci’nin yokuş aşağı inen midibüsün vitesini değiştiremediği, yolculardan bazılarının da yardım etmeye çalıştığı, ancak başarılı olamayınca aracın kontrolünü kaybettiği ve dereye yuvarlandığı belirtildi.

ÖLECEĞİ TARİHİ EVİNİN ÖNÜNE YAZDI

Kazada ölenlerden 18 yaşındaki Ceylan Değirminci’nin yaklaşık 1 ay önce, evlerinin önünde mezar taşı şeklinde kesilmiş bir mermere adını ve altına doğum ve ölüm tarihlerini yazdığı ortaya çıktı. Genç kızın mermere, D.T. 24.07.1993, Ö.T. 17.05.2012 diye yazdığı dikkati çekti.

Ceylan Değirmenci’nin kardeşi Hüseyin Değirmenci’nin de 8 yıl önce 17 Mayıs’da evlerinin çatısından düşerek öldüğü öğrenildi.

Kaza  saat 15.00 sıralarında, merkeze bağlı Doğançay Köyü yakınlarında meydana geldi. Trabzon kent merkezindeki düğüne gidenleri taşıyan Abdullah Birinci yönetimindeki 61 S 0104 plakalı midibüs, önce 8 metre aşağıdaki diğer yola, ardından da dere yatağına yuvarlandı. Otobüste 8 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.