Türkiye kavrulacak!

Türkiye kavrulacak!
Türkiye, Avrupa’yı kavuran sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bugünden itibaren 3 gün boyunca sıcaklık İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde ortalama 30 derecenin üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok kentte termometreler 40-41
 İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün ve yarından itibaren Türkiye’de sıcaklıkların artacağını ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek “Sıcaklıkların 3 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Ancak Almanya’da veya Avrupa’nın diğer ülkelerinde görülen sıcaklıklar kadar olacağını sanmıyoruz.


Dünyanın her yerinde her gün meteorolojik rekorlar kırılır, normal olmayan kitlesel ölümlerin yaşanması. Hindistan’da bunu gördük. Ülke olarak sıcak hava dalgalarına hazırlıklı değiliz. Kışın don, kar, aşırı soğuk gibi hava olaylarına karşı nasıl önlem alınıyorsa, sıcak hava dalgalarına karşı da önlemler alınmalı. Sıcaklık Türkiye’de de ölümlere neden olabilir. Yaşlılar, kronik ve kalıcı rahatsızlığı olan hastalar dikkat etmeli” dedi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun, Ordu ve Artvin çevrelerinin kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(28)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu çevreleri yerel ve kısa süreli sağanak yağışlı.(29)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ilçeleri parçalı bulutlu. (31)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (32)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (41)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.