Türkiye Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor

Türkiye Yağışlı Havanın Etkisine Giriyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'nin bir bölümü yağışlı havanın etkisine girecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'nin bir bölümü yağışlı havanın etkisine girecek. Bazı bölümlerde ise yüksek sıcaklıklar devam edecek. 
Yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzeybatısı ile zamanla batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin doğusu; Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Eskişehir, Manisa'nın kuzey ve doğusu; Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği bekleniyor. 

Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek sıcaklığın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Bazı illerin hava sıcaklık dereceleri ise şöyle: İstanbul 30, İzmir 30, Antalya 29, Ankara 36, Bolu 34, Samsun 28, Trabzon 27, Erzurum 28, Diyarbakır 41, Şanlıurfa 42.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.