Yakup Akkaya Güzelce'de halkla bayramlaştı

Yakup Akkaya Güzelce'de halkla bayramlaştı
18 Temmuz 2015 Cumartesi günü Ordu’nun Mesudiye ilçesi Güzelce köyündeki Cem evi açılışına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya burada yurttaşlarımızla bayramlaştı.
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAKUP AKKAYA; “Cem evleri kâmil insanların irfan meclisidir, makam ve mevkiinin olmadığı eşitlik meydanıdır.”

 

Akkaya Cem Evi açılışı sırasında yaptığı konuşmasında tüm yurttaşların Ramazan Bayramını kutlayarak; böyle anlamlı bir günde bu ibadethanenin açılışına katkı sağlayan tüm emekçilere teşekkürlerini sundu.

“Allah’ın selamı üzerinizde ola; birliğinize aşk ola!” diyerek konuşmasına başlayan Akkaya; cem evlerinin sorgu, sual, karar, dar meydanı, semah ve kırklar meydanı olduğunu belirtti.


“Cem evleri kâmil insanların irfan meclisidir, makam ve mevkiinin olmadığı eşitlik meydanıdır.” diyen Akkaya; buna rağmen Alevi yurttaşlarımızın sorunlarının yıllardır çözülmediğini ve Alevilerin yok sayıldığını belirtti.
Ne yazık ki Cem evlerinin ibadethane olarak görülmediğini söyleyen Akkaya; CHP olarak bu anlayışı reddettiklerini ve CHP’li tüm belediyelerin kendi meclislerinde Cem evlerinin ibadethane sayılmasına dair karar almalarını sağladıklarını ifade etti.


Akkaya konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi laiklik ilkesinin bir gereğidir ve devlet tüm inançlara eşit mesafede olmalıdır. CHP olarak Alevi yurttaşlarımızın bu taleplerini TBMM’ye taşıdık; yasa teklifleri verdik; ancak her zamanki gibi AKP engeline takıldık. Şimdi önümüzde yeni bir Meclis var. Bu dönemde sizlerin katkısı ile taleplerinizi TBMM’de gündeme getirecek ve hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Hepinizi saygı ile bir kez daha selamlıyorum..”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.