Yol kenarı otoparkları ücretsiz olacak

Yol kenarı otoparkları ücretsiz olacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 15 Temmuz'dan itibaren yol kenarı otoparklarının tamamını ücretsiz hale getireceklerini açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Çarşamba gününden itibaren bazı cadde ve sokaklardaki otoparklarla ilgili uygulayacakları karara ilişkin, "Yol kenarı otoparkların tamamını iptal etmiş bulunuyoruz. Yol kenarı otoparkları bundan sonra Ankara'da ücretsiz" dedi.
 
Gökçek, Ankara'da esnafın otopark protestosu sırasında silahla bir kişinin öldürülmesi olayının ardından hayatını kaybeden gence rahmet, ailesine ve Rüzgarlı Sokak esnafına başsağlığı diledi.
 
"Gerçekten çok üzüldük. Genç yaşında bir kardeşimizin böyle bir olayda kaybedilmiş olması bizi çok ama çok üzdü" diyen Melih Gökçek, yaklaşık 5-6 aydan bu yana özellikle otoparkta vatandaşa kötü muamele yapılması, fazla ücret alınması, yer yer ücret vermek istemeyen vatandaşlarla tartışmalar yapılması konularında yoğun şikayetler aldıklarını açıkladı.
 
Bu şikayetlerin yoğunlaşması üzerine Belediye Meclisi'nde ikinci ayda yeni bir karar aldıklarını vurgulayan Gökçek, mutlaka el terminali alınmasını ve bütün otoparkçıların vatandaşa hizmeti bununla vermesini, 15 dakikaya kadar vatandaştan kesinlikle para alınmamasını, tek tip kıyafet giyilmesini, 10x10 ebatta kimlik bilgilerini ihtiva eden tanıtıcı bir yaka kartı takılmasını, bütün otoparklara istisnasız tarife cetvelini ihtiva eden levhalar asılması kararını aldıklarını anlattı. 
 
Konuyla ilgili tarafları mukavele yenilemek üzere davet ettiklerini anlatan Melih Gökçek, söz konusu tarafların sözleşmeleri yenilememek için direnç gösterdiğini, ancak mukavelelerin yenilendiğini ve sürecin ardından devamlı olarak kontrollere başladıklarını bildirdi. 
 
'Sayısız tutanak var'
 
Tüm çabalarına rağmen otoparkçılara el terminali kullandıramadıklarını, önlük giydiremediklerini ve yaka kartı taktıramadıklarını anlatan Gökçek, "Vatandaştan fazla para alma şikayetleri ile ilgili ALO 153'e şikayetler gelmeye devam etti ve sıkıntı bayağı büyüdü. Otoparkçılara karşı bol miktarda tutanak tutturduk, sayısız tutanak var. Söylemiş olduğumuz yasal şartlara uymadıklarını ikaz eden bol miktarda tutanak tuttuk" ifadelerini kullandı.
 
'Uymayanlara polis müdahale edecek'
 
Kararın uygulanmaya başlamasının ardından neler yapılacağına ilişkin bilgi veren Gökçek, "Bundan sonra ALO 153 zabıtaya ve ALO 155 polise yapılan ihbarlar müşterek takip edilecek. Vatandaştan para almaya kalkan herhangi bir başıbozuk, kendisini 'otopark mafyası' kabul edip gelecekler olursa, direkt olarak polis gidecek, müdahale edecek. Bu konuda yaklaşık 10 ekip kurulacak Ankara civarında şikayetlere anında müdahale edilebilmesi için. Kesinlikle vatandaştan para alınmasını önlemeye çalışacağız. Bu konuda vatandaşlardan da destek bekliyoruz" diye konuştu.
 
Karar da kapalı otoparkları kastetmediklerini vurgulayan Melih Gökçek, "Yol kenarı otoparkların tamamını iptal etmiş bulunuyoruz. Yol kenarı otoparkları bundan sonra Ankara'da ücretsiz. Herhangi bir ücret almaya kalkan olursa, bunun belediyeyle bir alakası, ilgisi yok ve vatandaşlarımız ALO 155 ve ALO 153'e rahatlıkla şikayetlerini yapabilecekler. Biz de bu suretle tedbirimizi almış olacağız. Bizim arzumuz, bu işe başlarken bu işi disipline etmekti ama maalesef fazla paraya tamah eden kişi, bir de belediyeden burayı kiraladığını hissedince cüretini daha çok arttırdı. Başka çıkış yolu da bulamadık. Sayın Başbakanımızla da görüşüp bunu teklif ettik, Başbakanımızda bunun olması istikametinde talimat verdi. Biz de yeni tatbikatımıza önümüzdeki haftadan itibaren başlıyoruz."
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kararın 15 Temmuz Çarşamba gününden itibaren uygulanacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.