ADALET ÖLÜRKEN…

Türkiye öyle bir noktaya geldi ki artık ne yapılan yolsuzluklar gizlenebiliyor, ne söylenen yalanlar inandırıcılığını sürdürebiliyor, ne de sahte delillerle içeri tıkılan askerlerin,aydınların durumu saklanabiliyor.Kumpas açıkta.

İTİRAF

Başbakan’ın Başdanışmanının  muhalefet mensubu gibi konuşarak,”orduya kumpas kuruldu” itirafı bir kırılma noktası oldu. Bu itirafla cin şişeden çıktı.Bunun hemen ardından Adalet Bakanı,”hata yaptık” dedi.Başbakan daha da ileri giderek,altı yıldır yurtseverlerin haykırdıkları doğruları bir çırpıda söyledi: ”Sahte ihbar mektuplarıyla,yasadışı dinlemelerle,sahte delillerle,ayarlanmış yargıçlarla insanların nasıl mahkum edildiklerini gün gibi ortada “dedi.
Başbakan’ın söylediği acı gerçeğin gerçekliği bir yana bırakılarak şu denmelidir: “İyi de sen altı yıldır bütün siyasetini,bütün söylemlerini bu sahte delillere dayalı davalar üzerinden yürüttün” “Ayarlanmış” dediğin yargıçların verdiği hükümleri esas alarak politika yaptın.Dünya biliyor ki bu politikayla varlığını korudun hatta her seçimde daha da güçlendirdin .Halkı manipüle ettin,seçmeni aldattın.

CHP’Yİ SUÇLADIN

Yalana dayalı politikana karşı çıkan CHP’yi,”sahte delillere dayalı” dediğin bu davaların mağdurlarından yana olmakla suçlayarak onlara “darbeci” dedin.”Darbecileri koruyor” dedin.Bu propagandayla kamuoyunu yanıltarak hak etmediğin oyu aldın.Haksız rekabetle muhalefetin hakkını yedin.Ona gidecek oyları engelledin.Şimdi;
1-Bu haksız,hukuksuz davaların başladığı günden itibaren zulüm görenlerin, acı çekenlerin acılarını kim,nasıl dindirecek?
2-Bu davaların dayanılmaz ağırlığı altında ezilen,ölen onlarca subayın,aydının,yazarın,akademisyenin uğradığı haksızlıkların hesabını kim verecek? Toplumun vicdanında açılan bu derin yaralar nasıl sarılacak?
ÇIKIŞ ARIYORSUNUZ

Şimdi güç durumdasınız.PKK’lileri dışarı saldınız.Bir yolunu bulsanız,binlerce yurtsevere yapılan bu hukuksuzlukların hesabının sorulmayacağına dair bir güvence alabilseniz,bu insanları hemen serbest bırakacaksınız.Bunun olanaklarını arıyorsunuz.Belki terörist başıyla takası da düşünüyorsunuz.Af da geçiyor belki aklınızdan ama buna “evet” diyecek muhatap bulamakta zorlanıyorsunuz.
Yapacağınız tek şey var:Ülkenin saygın hukukçularının örgütü TBB’nin Başkanı’nı dinleyin.O size çıkış yolunu gösteriyor.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi