AKP’Yİ TANIMAK…

Ekonomik-politik anlayışı gibi din anlayışı da farklı AKP’nin.Emeviler’in İslam’ı,iktidarlarını sür Ekonomik-politik anlayışı gibi din anlayışı da farklı AKP’nin.Emeviler’in İslam’ı,iktidarlarını sürdürme aracı yapmaları gibi AKP de aynı yoldan gidiyor.Aynı yöntemi uyguluyor.Dini kullanıyor.Tevbe Suresi’nin 9. Ayeti’nde,”Allah’ın ayetlerini çıkar aracı yapmayın” dendiği halde Erdoğan siyasete atıldığından beri dini çıkar aracı olarak kullanıyor.”Gerekirse Papaz elbisesi giyerim” diyebiliyor.

AKP bu seçim döneminde de bu takıyyeci tutumunu sürdürdü.Hatta en ileri noktaya taşıdı.İstanbul Beylikdüzü’nde propaganda afişlerini cami avlularına astı.O konuşurken Aksaray’da ezan susturuldu.Eski bir AKP’li Bakanın bir yandaş gazeteciyle telefonda Bakara Suresi’ni,”Bakara-makara” diye alaya aldıklarına dair tapeler  basında yer aldı.

İslamiyet,”ölüleri hayırla yad edin” diyor.Erdoğan yıllardır Atatürk’e,İsmet İnönü’ye ağır hakaretler ediyor.Polis kurşunlarıyla öldürülen 15 yaşındaki bir çocuğun ardından,çocuğu ve ailesini rencide edici sözler söylüyor.Çocuğun acılı annesini seçim meydanlarında yuhalatabiliyor.

Allah;Nisa Suresi’nin 36.ayetinde,Araf Suresi’nin 146.Ayeti’nde,İsra 37 ve 38’de;Lokman 18,19’da,Zümer 60,72’de,Mümin Suresi’nin 27.35.76. Ayetleri’nde insanlara kibirden uzak olmalarını emrederken Erdoğan kibrin zirvesinde geziniyor.”Büyük dağları ben yarattım” dercesine şişiniyor.

Maun Suresi’nde kamu malını çalanlar lanetlenirken Erdoğan rüşvet ve yolsuzluk batağında çırpınıyor.İslamiyet öldürmeyi yasaklarken Erdoğan,Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak için Suriye’deki ciğer söken El Kaide katillerine silah gönderiyor.Ölülerle cinsel ilişkiyi mübah gösteren,dinen caiz gören  İhvan yandaşlığı alenen savunulabiliyor.Bu nedenle Berkin Elvan’ın cenazesine katılan milyonlar,”ölü seviciler” olarak suçlanabiliyor.
Bakara Suresi 219.Ayet’inde Allah,”biriktirmeyin.İhtiyaçtan fazlasını verin”derken AKP tüm kadro kıtlıktan çıkmışçasına haram-helal demeden istif ediyor.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yalnız taşınmazlarının değerinin 60 Milyonu aştığı  yazılıp çiziliyor.

AKP zihniyeti rüşveti ve yolsuzluğu,”günah işleme özgürlü” olarak savunuyor.Yani “Beytül mal’e” el uzatmayı mübah görüyor.Erdoğan’a biat edenler,İslam’a aykırılıkları dillerde dolaşan onu,Allah’ın tüm vasıflarını üzerinde taşıyan insan mertebesine çıkarıp kutsuyorlar.

Nisa Suresi 58.Ayet’te,”adaletle hükmedin.” Aynı surenin 35.ayetinde,”adaleti ayakta tutun”.Maide Suresi’nin 8.Ayet’inde,”adil olun”,zulmetmeyin deniyor ama Erdoğan işçiye,çiftçiye,memura,gazeteciye,sakere,bürokrata,aydına,muhalif yazara,velhasıl kendisini eleştiren herkese  zulmediyor.Sevmediği gazetecinin işine son verdiriyor.Beğenmediği komutanı zindana gönderiyor.İktidarı boyunca birlikte kumpas kurduğu Fetullah yandaşı polis şeflerini ve yargıçları,hiçbir yasal gerekçeye dayanmadan  hallaç pamuğu gibi atıyor.

Erdoğan bütün bunları,dindar görünerek yapıyor.O yüzden bir siyasi yakını,”Erdoğan’ın yolsuzluk ve rüşvet üstüne oğluyla yaptığı iddia edilen konuşma gerçek olsa da haldürme aracı yapmaları gibi AKP de aynı yoldan gidiyor.Aynı yöntemi uyguluyor.Dini kullanıyor.Tevbe Suresi’nin 9. Ayeti’nde,”Allah’ın ayetlerini çıkar aracı yapmayın” dendiği halde Erdoğan siyasete atıldığından beri dini çıkar aracı olarak kullanıyor.”Gerekirse Papaz elbisesi giyerim” diyebiliyor.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi