Avcılar'a Fen Lisesi yapılacak!

Avcılar'a Fen Lisesi yapılacak!
Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ilçedeki gazetecilerle bir araya geldi. Kamudaki yatırımlarla ilgili bilgi veren İnan, “Okulları depreme dayanıklı hale getirdik. Şimdi önümüzdeki dönemde Fen Lisesi yapılması yönünde çabamız ve gayretimiz var” dedi.

Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ilçedeki gazetecilerle bir araya geldi. Kamudaki yatırımlarla ilgili bilgi veren İnan: “Okulları depreme dayanıklı hale getirdik. Şimdi önümüzdeki dönemde Fen Lisesi yapılması yönünde çabamız ve gayretimiz var” dedi.

Avcılar'daki okullar sağlam
Avcılar özellikle depremle anılan bir ilçemiz ifadelerini kullanan Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, “1999 depreminde yıkılmayan ve güçlendirilmesi gereken bina vardı. Öncelikle o binaların boşaltılıp dönüştürülmesine ağırlık verdik. İzmir depreminden sonra da bu hızlandı. Şu an çok az sayıda hukuki nedenlerle işlemi devam eden binaların dışında hemen hemen tamamı boşaltıldı ve yıkıldı. Biz bütün okullarımızı ya güçlendirdik. Yada yıktık yeniden yaptık. Şu an devam üç tane daha okulumuz var. Depreme dayanıksız ne kadar olumuz varsa bunları depreme dayanıklı hala getiriyoruz. Okullar açısından çok büyük bir sıkıntımız kalmayacak. İkili eğitim çok yoğun olduğunu için vatandaşlarımızın talepleri oluyor. Bu yıkılan okullarımızı diğer okullara taşıdığımız için bir yoğunluk oluyor. Okullarımız yapıldıktan sonra bu yoğunluk daha da azalacak. Belediyemizin arsaları var. İmar planında okul yeri olan arsalarımız var. Özellikle önümüzdeki dönemde Fen Lisesi yapılması yönünde çabamız ve gayretimiz var” ifadelerini kullandı

Çok sayıda aileye yardım ediyoruz
Avcılar’daki sosyal yardımlarla ilgilide konuşan İnan: “Sosyal yardımlarla ilgi bir çok alanda destek veriyoruz. Elektrik, doğalgaz desteği, engelli yardımı maaşı, evde bakım maaşı, sosyal destek çocuklara yönelik maaşlar, gıda, kömür çok çeşitli yardımlarımız var. Öğrencilere kırtasiye yardımı. Bize yardım taleplerinde bulunanlar hassas gruplar. Bu konularda da arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Elimizden geldiği kadar destek veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.