AVCILAR’DA ARAPÇA TABELALARA DENETİM

AVCILAR’DA ARAPÇA TABELALARA DENETİM
Avcılar Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki işyerlerinin tabelalarının Türkçeleştirilmesi amacıyla koordineli olarak denetleme başlattı.
İlçe Mülki İdari Amirliği’nden gelen Arapça tabelalarla ilgili talimat doğrultusunda Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, emniyet güçleriyle birlikte ilçede tabelası Arapça olan iş yerlerini tek tek gezerek denetim gerçekleştirmeye başladı.

10 gün süresi var

4 farklı ekip tarafından Avcılar’ın 10 ilçesinde başlayan denetimlerde tabelası Arapça olan iş yeri sahiplerinden tabelanın en az yüzde 75’inin Türkçe olarak düzeltilmesi isteniyor. Ekipler, iş yerlerinin tabelalarında bulunan Arapça yazıların yüzde 25’i geçmemesi gerektiğini, 10 gün içerisinde tabelaların düzeltilmediği takdirde yaptırım uygulanacağını tebliğ ederek ilçe esnafını bilgilendiriyor.

Bunun yanısıra ekipler iş yerlerinin mezuata uygunluğunu, yabancı uyruklu personel çalışıp çalışmadığını ve eğer çalışıyorsa çalışma izninin, sigortasının olup olmadığını da kontrol ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.