Biz de aynı gemideyiz

Biz de aynı gemideyiz
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kendilerinin de tasarruf tedbirleri uyguladıklarını belirterek, "Biz aynı gemideyiz, herkes bunu ifade ediyor ama tutum ve davranışları aynı gemide değilmiş gibi. Bizde farklı. Biz de aynı gemideyiz ifadesini
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Zanka TV isimli internet kanalında İskender Özturanlı’nın sunduğu Aslı Astarı programına konuk oldu. Hançerli, icraatları ve gelecekteki planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden beri yürüttüğü tasarruf politikalarıyla ilgili konuşan Hançerli, "İnanılmaz bir tasarruf hamlesi gerçekleştirdik. Tasarruf derken ihtiyaçtan ve zorunlu ihtiyaçlardan tasarruf değil. İhtiyaç olmayan ve boşa giden, gerçekten israfa yönelik şeylerde tasarrufa yöneldik. Bu konuda da çok ciddi adımlar attık. Yine belediyemizin, yani Avcılar’ın kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak adına yönelimlerimiz oldu" dedi.

Vatandaşın desteği var

Tasarrufa kendisinden başlamasının Avcılar halkı tarafından da olumlu karşılandığını ve bu durumun devam edeceğini ifade eden Hançerli, "Biz aynı gemideyiz, herkes bunu ifade ediyor ama tutum ve davranışları aynı gemide değilmiş gibi. Bizde farklı. Biz de aynı gemideyiz ifadesini kullandık. Sadece çalışanlarımızla değil, 435 bin Avcılarlı’yla aynı gemideyiz. O gemide mutluluk olursa mutlu oluruz, gemi su alırsa, ıslanırsak ıslanırız. Avcılar Belediye Başkanı olarak da benim tasarruf konusundaki tutum ve davranışlarım belirleyici oldu. Benim harcamalarımda, kendi kullandığım araçtan tutun da diğer tüm tasarruf mekanizmalarını kendi üzerimize uyguladık. Biz de yaşamımıza uyguladığımız için vatandaşın ciddi bir desteği var, inancı var. Çalışma arkadaşlarımızın da inancı var. Dolayısıyla 3 aylık çok güzel bir süreç yürüttük ve bu güzel süreç devam edecek" ifadelerini kullandı.

Acil sorunlar çözülecek

Seçimden önce söylediklerinin arkasında olduğunu ve birer birer hayata geçirdiğini söyleyen Turan Hançerli, "Evinde yemek pişmeyecek kadar yoksul olan ailelerin yemeğini kalitesini arttırarak götürmeye devam ettik. Çocukların eğitimiyle ilgili çalışmaları devam ettirdik. Şu an Avcılar’da 900 çocuk yaz okulundan ve 3 bin çocuk havuzlardan yararlanacak. Yaklaşık 3 bin çocuk yararlanacak, inanılmaz bir rakam. Çünkü 10 kişiye hizmet verip ‘ben yaptım’ demek çok doğru değil. Bizim büyüklüğümüze, kentin büyüklüğüne uygun olması lazım. Şöyle bir sözümüz vardı bizim, biz zenginleri daha fazla zenginleştirmek için çaba sarfetmeyeceğiz. Biz belediye olarak öncelikle en ciddi ihtiyacı, en yakıcı ihtiyacı olanların sorunlarını çözeceğiz demiştik ve oradan başladık"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.