Kayıp plakaların sahiplerini arıyor

Kayıp plakaların sahiplerini arıyor
Avcılar'da atık çöplerden dönüştürülebilenleri toplayarak satan ve Bağ-Kur primini yatırmaya çalışan İrfan Kılınç (49), trafikte düşen plakaları 3 tekerlekli arabasına takarak sahiplerini arıyor
Bugüne kadar evlenmeyen ve 10 yıldan bu yana emekli olabilmek için halen 660 TL primi yatırdığını anlatan İrfan Kılınç, geçimini Firüzköy Mahallesi’ndeki çöp konteynerlerinden sağlamaya çalışıyor. Kılınç, gün boyu ön tarafını Türk bayraklarıyla donattığı üç tekerlekli arabasıyla, dönüşüm yerlerine satabileceği pet veya plastik malzemeleri topluyor. Tekerlekli arabasında 5’i İstanbul, 1’i Ankara ve diğeri Trabzon'dan alınan 7 araç plakasını görenler şaşırıyor. Yollarda bulduğu veya başkalarının caddelerden alarak yol kenarına koyduğu plakaları alan İrfan Kılınç, son 2 yılda 3'er plakayı sahiplerine teslim ettiğini söyledi. Aynı mahallede Deliorman Caddesi’nde oturduğunu belirten Kılınç, "Bulunup, yol kenarındaki bahçe korkuluklarına asılan plakaları kim görecek ki? Bütün gün yollardayım. Arabama monte ettiğim plakaları görenler bazen buldukları plakaları da getirip bana veriyor. Düşen plakalarını görenler gelip alıyor. Bazen 10-20 lira bahşiş veren oluyor” dedi.


Notere ödeme yapılmalı

Kılınç, polisin geçen yıl kendisini durdurarak plakaları aldığını ancak, son dönemde yaptığı işin helal ve alın teri, iyi niyetli olduğunu görünce kendisine müdahalede bulunmadığını söyledi. Mevzuata göre plakasız trafiğe çıkanlara 2 bin 18 TL'ye varan para cezası kesilirken araç da trafikten yasaklanabiliyor. Halen kayıp olan tek plakanın yenisinin çıkarılabilmesi için 21 TL, notere de 22 TL ödeme yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.