NE GELENEKÇİ NE DEĞİŞİCİYİM!

NE GELENEKÇİ NE DEĞİŞİCİYİM!
Avcılar Beledidye Başkanı Turan Hançerli, CHP'de devam eden değişim tartışmalarını değerlendirdi. “Biz ne değişimci ne gelenekçiyiz. Biz dönüşümcüyüz” diyen Hançerli, “CHP'liler de bir arayış içinde.

 Daha iyisini arıyorlar, kazanan bir CHP inşa etme çabası var. Bu noktada sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ben başarısız bulmuyorum. Bir başarısızlık varsa hepimiz de var” ifadelerini kullandı

Avcılar Belediye Başzkanı Turan Hançerli, Damga ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Damga Yazı İşleri ekibiyle kahvaltıda buluşan Hançerli, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. İlk olarak Avcılar'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Hançerli, “Avcılar'da sorun yok diyemem. Elbette sorun var. Sorunlar var ki biz de varız. Bizde en çok ne konuşulur; çöp veya kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümde de çöp konusunda da çalışıyor ve bir şeyler başarıyoruz. En son müteahhitleri topladım. Dedim ki; “Kendi binanın içine ne kadar iyi bakıyorsan, bina çevresine de öyle bakacaksın” Bir tane binaya kendim gittim. Baktım ki çevresi çok kötü. Müteahhite gittim; “Dedim ki ne bu?” başladı sonra “Ya başkanım özür dilerim, çok haklısınız” demeye. Sonra konuyu takip eden müdürümüze sordum; “Başkanım böyle böyle demişti ama hiçbir şey yapmadı” dedi. Ya maalesef toplumda da bir duyarsızlık var. Şöyle ki yaptırım gücümüz var. Ama kimseye kötü davranmamaya çalışıyoruz. Sorunlara müdahale ediyoruz, çözüyoruz. Şimdi binaların etrafını çevirmeyi biz kendimiz yapıyoruz” dedi. Hançerli, “Mesela Marmara Caddesi'nde Halide Edip Adıvar Parkı'na gelmeden bir binamız var onun çevresini biz yaptık. Özel mülkiyet çevresini düzenliyoruz. Böyle 27 yeri düzenlendik. Bunlar özel mülkiyet bizim değil. Biz özel mülkiyete dokunmak istemiyorduk ama her tarafı temizliyor, düzeltiyoruz şimdi” diye konuştu. 

Aday adayıyım

2024 yerel seçimlerinde aday adayı olduğunu açıklayan Hançerli, ABD dönüşü belediye önünde yaptığı açıklama hakkında da “Belediyenin önünde karşılandık, onu arkadaşlarımız kendileri yapmışlar. Sağ olsunlar. Aday adaylığı konusunda bir destek görüyoruz. Biz ilk 1 buçuk yıl yaptığımız işleri gizledik. Anlattık demiyorum anlatmamak için özel çaba sarf ettik. Nedeni de şu; herhangi çalışma yaptığınızda alacaklılar, başta da çalışma arkadaşlarımızın alacaklı olması nedeniyle; “Başkan borcunu, ödemiyor ona para buluyorsun” diyorlardı. Ama yaptıklarımız zorunlu ihtiyaçtı. Bunları aşmak uzun sürdü. Mütevazi davranmak gerektiğini düşündük. Aslında yaptıklarımız kendini gösteriyor. 107 tane siyah plaka araba almışım. Şu anda göreve geldiğimizde olan borcun 9'u gitmiş, 1'i kalmış. Net bir rakam veremem ama borcumuz büyük ölçüde azaldı” açıklamasını yaptı. 

Türkiye'de 1 numarayız

Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye'de lider olduklarını savunan Hançerli, “Bu konuda Türkiye'ye öncülük ettik ve yol gösterdik. En azından bir proje oluşturduk ve rol model olmayı başardık. Bütçe konusunda AK Parti'yle yarışamayız. Mesela Eyüpsultan Belediyesi bütçesinin 4 katı büyüklüğünde iş yapıyor bize böyle imkanlar verilmiyor. Biz belediye başkanı olunca dedik ki kimler iyi işler yaptı bakalım. Pendik Belediyesi açık kaynak kodlu yazılım yapmış Avrupa Birliği projesi sayesinde. Microsoft'a bağımlılığı ortadan kaldıran bir iş. Biz de buna başladık. Şu an Türkiye'de kendi yazdığı yazılımları kullanan, açık kaynaklı yazılımları kullanan Linux kaynaklı yazılım kullanan belediyeyiz, tekiz. Türkiye'de 1 numarayız. Pendik Belediyesi'ni de geçtik. Microsoft'a artık para vermiyoruz. Açık kaynak kodu sayesinde öğrendik ki bilgisayarları daha uzun kullanıyoruz. Microsoft bilgisayarlar 3 yıl gidiyorsa bizim Linux tabanlı sistemimiz 10 yıl gidiyor. Daha kuvvetli, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan bir altyapı oluşturduk. Bunlar kapalı devre ve içeriden yapılan işler” diye konuştu. 


Güzel işler yapıyoruz

“Avcılar'da güzel işlere imza atıyoruz. İnovasyon Merkezi kurduk” diyen Hançerli, “Kadınlarımız uluslararası pazarlama eğitimleri alıyor. Bu eğitimleri alan 4 kadınımız şu anda kendi şirketini kurdu ve çalışıyor. Bu konudaki eğitimlerimiz de devam ediyor. İnanılmaz işler yapıyoruz. 2 defa hekaton yaptık. İstanbul'un tek ekolojik eğitim parkı bizde. TEMA'nın verdiği doğa eğitimleri var TEMA'nın tüm Türkiye'de verdiği eğitim sayısı kadar eğitimi biz Avcılar'daki öğrencilerimize verdik. Biz katılımcılığı ve yaygın olmayı önemsiyoruz. Avcılar'da 70 bin öğrenci var. 70 bin öğrencimize de bu eğitimi verdik. Anaokulu, ilkokul, orta okul ve lise. Şimdi yeni gelenlere de bu eğitimi vereceğiz. Popülist değil, gerçekten çözüm üreten işler yapıyoruz. Yerel yönetimde bir Avcılar Modeli üretmeye çalışıyoruz. Belediye başkanı olmaya karar verdiğimde çalıştık bunlara” ifadelerini kullandı. 

Dertlerimiz azaldı

İş insanlarıyla ayda 1 kez buluştuklarını dile getiren Turan Hançerli, “Dün neyi konuştuk; Acaba bu büyükşehirde kira ve diğer maliyetlerin artmış olması nedeniyle mavi yakalı hatta beyaz yakalı personelin İstanbul'da kalmama ihtimali. Rekabet edilememe durumunda ne olacak? Şirketler başka yerde yer arıyor, bunları konuştuk. Ben ne yapabilirim diye konuştuk. Dediler ki; “Başkanım  burada güneş verimli değil. Türkiye'nin ortak bir yerinde güneş santrali kurabilir miyiz?” Şimdi mesela güneş santrali kurmayı konuşuyoruz, bunu yapacağız. Çünkü iş ortamını ve istihdamı, Avcılar'a değer sunan herkesi çok önemsiyoruz. Biz lagün yapmak da istiyoruz. Bizim rüzgar enerji potansiyelimiz çok büyük. Bir tarafımız göl bir tarafımız deniz. 2024 sonrası daha büyük atılımlarlar yapacağız. Tüm dünyayla entegre çalışmalar yapabilecek durumdayız, ilişkilerimiz gelişti. Dertlerimiz azaldı çok azaldı. Çöp araçlarını aldım, parasını ödedim, ciddi anlamda rahatlama sağladık. Şu an icralık hiçbir borcumuz da kalmadı” bilgisini verdi. 

Şucu bucu değil CHP'liyiz

CHP'deki değişim tartışmalarını da değerlendiren Hançerli, “Biz ne değişimci ne gelenekçiyiz. Biz dönüşümcüyüz. Her alanda dönüşümcüyüz. Gazeteciler çok soruyor bunu haklı bir soru. CHP, Türkiye'nin kurucu partisi ve Türkiye'nin güçlü bir CHP'ye ihtiyacı var. CHP'liler de bir arayış içinde. Daha iyisini arıyorlar, kazanan bir CHP inşa etme çabası var. Bu noktada sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ben başarısız bulmuyorum. Birçok şey söyleniyor. Ama ben sayın genel başkanımızı başarısız atfetmiyorum, başarılı buluyorum. Bir başarısızlık varsa hepimiz de var. Başarısızlık var mı? Var. Kazanamadık. Seçimi kazanmak lazımdı ama kazanamadık. Neden kazanamadık bunun bir sürü gerekçesi var. Bunları değerlendirip yarına daha güçlü bir yol yürümemiz lazım geldiğini düşünüyorum. Şucu bucu değil CHP'liyiz” yorumunu yaptı. 

İYİ PARTİ ADAY  ÇIKARSA DA KAZANIRIZ!

İYİ Partinin bütün il ve ilçelerde aday çıkarma kararını da değerlendiren Hançerli, “İYİ Parti tabii ki her yerde aday çıkarabilir, Avcılar'da da çıkarabilir. Hatta HDP de çıkarabilir. Bunlar siyasi partilerin kendi kararlarıdır. Geçmişte bundan 5-6 yıl önce veya 7-8 yıl önce genel başkanımızın kurduğu 6'lı Masa ve ittifaklar yoktu. Ve seçimler oluyordu. Seçimlerde, özellikle de yerel seçimlerde halk sandıkta ittifakı mutlaka gerçekleştiriyordu. Yerel seçimlerde oylar, kazanabilecek iki aday arasında pay edilir. Seçmen güçlü bulup, kabul ettiği ve değer verdiği adayda birleşir. Tüm siyasi partiler de bunu bilir. Geçmişte birçok lider de bu konuda sınav vermiştir. İYİ Parti aday çıkarırsa hiç oy alamaz diyemem. Bu hiç doğru değil. Ben birlikten ittifaktan ve beraberlikten yanayım. Ama bu kararı tarafların ortak vermesi lazım. Birlikten yana olmayan, ittifaktan yana olmayan olursa biz seçmenlerle o büyük ittifakı kurar ve yine mutlaka kazanırız” iddiasında bulundu. 
 

AVCILARDA 2029 YILINDA RİSKLİ BİNA KALMAYACAK

2029 yılında Avcılar'da riskli hiçbir binanın kalmayacağını dile getiren Turan hançerli, “İmar problemlerimiz çözüldü. Tahtakale ve Yeşilkent Mahallesi'nde imar vermeye başladık. Yeşilkent'te 40 yıldır binlik plan sorunu vardı bunları da çözdük. Binlik, beş binlik imar planları İBB Meclisi'nden geçti. Şimdi parselizasyon işlemleri yapılacak. Yakın zamanda Yeşilkent'te de kentsel dönüşüm başlayacak” dedi. Avcılar Beledidyesi'nin değişen logosu hakkında da konuşan Hançerli, “Avcılar için modern bir logo aradık. Yeni çağda resimli logo olmaz diyenler çok. Resimden logo olmaz diyen bir sürü insan var. Logoyu değiştirdik. Yeni logomuz bir; eşitliği simgeliyor. İki; Avcılar'ı nasıl tarif edersiniz; bir tarafı göl bir tarafı deniz. Şimdi iki çizgili logomuz var. Mavi logo. Biri gölü biri de denizi temsil ediyor” açıklamasını yaptı. 

 

HANDAN TOPRAK'IN TAHLİYE EDİLMESİNE ÇOK SEVİNDİM

Yaklaşık 1 buçuk yıl cezaevinde kalan Avcılar eski Belediye Başkanı Hanfan Toprak hakkında konuşan Turan Hançerli, “İnsani olarak birçok kez Handan Toprak hanımefendiyle ve ailesiyle görüştüm. Bir kere bir belediye başkanının, eski bir mevkidaşımın cezaevinde olması beni de çok üzdü. Şu an tahliye edilmiş olması sebebiyle büyük bir mutluluk duyuyorum. O süreçte çalışma arkadaşlarımız da gözaltına alınmıştı. Bir süre olumsuz şeylere de maruz kaldılar. Dolayısıyla çıktıkları için sevinçliyim, kıymetli buluyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.