BARIŞ SÜRECİNİN ARKA PLANI

Obama’nın, ”Suriye’ye saldırı  için Türkiye ve İsrail’le ortak çalışıyoruz ”açıklamasının ardından PKK ile sözde barış senaryosu sahneye kondu.PKK Türkiye sınırları dışına çıkacak,buna karşılık AKP,PKK’nin istediği düzenlemeleri yapacaktı.Neydi onlar?

1-Öcalan serbest bırakılacak,
2-Doğu ve Güneydoğu’da özerk Kürdistan’ın kurulmasına izin verilecek,
3-Türkiye’de Kürtler’e, ”anadilde eğitim” hakkı tanınacaktı.

AKP’NİN PAKETİ

Anlaşmaya rağmen PKK silahlarını bırakıp da yurt dışına çekilmediği halde AKP,PKK’nin bu isteklerine yeşil ışık yaktı.Onları umutlandırdı.Şimdi AKP’nin bu istenenleri ne ölçüde gerçekleştireceği,adına “demokratikleşme paketi” dediği tavizler paketini açınca görülecek ama AKP bu paketi bir türlü açamıyor.Paket Öcalan’ın olurunu bekliyor.
Yıllardır PKK’yi koruyup Türkiye’ye karşı kışkırtan,Türkiye’nin bu cinayet örgütünü imha etmesini engelleyen ABD,neden birden bu örgütle Türkiye’yi barış masasına oturttu.Adına,”barış süreci” dediği ve dedirttiği  bu sinsi planı uygulamaya koyan ABD’nin iki amacı vardı.

1-ABD Türkiye’nin,PKK’nin isteklerini yerine getirerek bölünmeye doğru gidişini hızlandıracaktı,
2-Suriye üstüne salacağı Türkiye’nin önündeki PKK tehlikesini  geçici olarak rafa kaldıracak,bunun adına da “çekilme” diyerek sinsi planını Türk kamuoyundan gizleyecekti. Böylece
ABD,Mehmetçik’le PKK’yi Suriye cephesinde Esad’a karşı müttefik yaparak omuz omuza savaştıracaktı.

TÜRKİYE PYD’Yİ KOLLUYOR

Son aylarda cinayetlerine ara vererek Türkiye sınırları dışına  çekilmiş gibi yapan PKK’nin bir kolu,Suriye Kürdistan’ını kurmakla meşgul.Türkiye de buna dolaylı yardımda bulunuyor.PYD lideri sık sık Türkiye’ye geliyor,Türkiye’de siyasi büro açacaklarını söylüyor.Yani Türkiye PKK’ye,K.Irak’ta yaptığı gibi  kendi elleriyle devlet kurduruyor.Yani ayağına sıkıyor.
K.Irak’tan sonra Suriye’de özerk bölge kurmak için çarpışan PKK,Esad’ın yıkılışından sonra silahını Türkiye’ye doğrultacaktı.Plan buydu.Bu plan gereği Suriye’de kara harekatını Türk Ordusu’yla birlikte PKK’ye yaptıracak olan ABD’nin oyununu Rusya bozdu.Yanında Çin,İran ve Şangay ülkeleri de olan Rusya,ABD’nin Irak’ta yaptığını Suriye’de de yapmasını engelledi.Dünya çapında yankı bulan bu olayla ABD’nin Ortadoğu’da at oynatma devri bitti.
Haçlı güruhunun 2 yıldır Müslüman Suriye’ye saldırması için dua eden bazı İslam ülkelerinin liderlerinin elleri böğründe kaldı.800 milyon Haçlı’nın istediği fakat 3.5 milyar Müslüman’ın karşı çıktığı Suriye saldırısı engellendi.
Bu tarihsel sonucu Türkiye Hükümeti sözcüsü dünyaya,”maalesef Suriye’ye saldırı olanağı kalmamıştır” diyerek duyurdu.Bu,Türk Hükümeti’nin dış politika iflasının da ilanı oldu.
İyi mi? 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi