BİR KILIÇDAROĞLU KLASİĞİ

Çağı yüz yıl geriden izleyen bunlarda çağdaş değerlerin izi bile yok.Demokrasiye,düşünce ve ifade özgürlüğüne,sendikal örgütlenmeye,gösteri ve yürüyüş hakkına,doğaya ve çevreye saygıyı bilmiyorlar. Bunlar kalkınmayı,kentlerin yeşil alanlarını yandaşlarına peşkeş çekerek oralara AVM,rezidans ve camia yapmak sanıyor.

Sürekli yeşile kıyıyorlar.Kentin akciğerleri sayılan park ve bahçeleri düzleyerek,koruları yok ederek kentte yaşam alanı bırakmıyorlar. Kent insanının hayatını karartıyorlar.Bu yüzden kent halkı sık sık bunlarla cebelleşiyor.Sırtını iktidara vererek yeşil alanı bir şekilde ele geçiren müteahhit ağaçları kesmeye,halk da kestirmemeye çalışıyor.Kentine sahip çıktığı için coplanıyor,gaza maruz kalıyor,yaralanıyor hatta gözaltına alınıyor.

Bunlar doğaya saygılı,kentli bir parti olmadığı için onların kenti rant alanı olarak görüp park ve bahçeleri düzleyerek ağaçları köklemesini anlayabiliyoruz.Ya sosyal demokrat olduğunu söyleyen,çağdaş değerlere saygıdan bahseden muhalefet partisine ne demeli? Onun belediye başkanının da tıpkı iktidar partisinin belediye başkanı gibi ağaçlara kıymasını nasıl açıklayacağız?

Atatürk’ün ağaç sevgisinin sembolü olarak ünlenmiş Yalova’da, belediye başkanının ipe sapa gelmez gerekçeyle ağaç katline girişmesi,benzer uygulamayı rutin hale getiren iktidar partisinin belediyelerine karşı mücadele eden ağaca saygılı halkta büyük şaşkınlık,hayret ve öfke yarattı.Yükselen bu infial karşısında CHP’li başkan ağaç katline gerekçe olarak oraya kavşak yapacağını söyleyerek kabahatinden büyük özür ifade etti.

Gözlerini kırpmadan  park ve bahçelerdeki ağaçlara kıyan iktidar partisinin belediye başkanlarının suysa tirit gerekçelerinden daha basit olan Yalova Belediye Başkanı’nın ağaç kıyımına gerekçesi,başta ona oy veren Yalova halkı olmak üzere tüm demokrat kamuoyunu çok üzdü hatta kahretti.

CHP’nin Yalova Belediye Başkanı’na Türkiye genelinde duyulan bu haklı öfkeyi bastıracak mantıklı bir gerekçe  bulup açıklaması beklenirken Kılıçdaroğlu günler sonra,her vahim olay karşısında kurduğu veciz cümlesini tekrarlayarak dedi ki:”Ağaç kesmek doğru değildir.”CHP’li yurttaşları bile çileden çıkaran bu özlü söz,bir Kılıçdaroğlu klasiği olarak bir kez daha zihinlere kazıldı.        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi