BU BAKAN NİYE ALINDI?

“Açıklarsam yer yerinden oynar” tehdidi genellikle magazin dünyasında kullanılır.Aynı kişiyle kurulan illegal ilişkilere dayalı çıkar çatışmaları,insanları bu tehdidi savurmaya sevk eder.Ama her iki taraf da bu tehdidin gözdağı vermekten öteye gidemeyeceğini, ”açıklarsam…” dediği şeyi açıklayamayacağını ya da açıklasa da işe yaramayacağını bilir.Bu yüzden bu tehdit hiç ciddiye alınmaz.
Ülkede garip ilişkiler kurulduğu,akıl almaz işler olduğu için,son zamanlarda bu tehdit sıkça kullanılıyor.Önümüzdeki günlerde de kullanılacağa benziyor.Sıkışan,”ne istedin de vermedik? ya da ”açıklarsam…”diye başlayan tehdit savuruyor.
Hazret de,yıllardır birlikte yürüdüğü,birlikte işler yaptığı tarikat lideriyle anlaşmazlığa düşünce,ahde vefayı unutarak yol arkadaşını bu klasik silahla tehdit ediyor. ”Yaptıklarını açıklarsam yer  yerinden oynar” diyor.Bu zamana dek bu silahı kullanan hiç kimse tetiğe basamadığı için tehdit hiç etkili olmuyor.Tarikat lideri bu yüzden hiç geri adım atmıyor hatta saldırılarını artırıyor.

SUÇU ÖRTMEK SUÇ DEĞİL Mİ?
İşin hazin tarafı şu: Ortada bir suç varsa Başbakan o suçu tehdit unsuru olarak kullanmayıp suçun faili hakkında gerekeni yapmalı,işi yargıya taşımalıdır.Ama hazret böyle yapmıyor.Ortağını,işlediği suçları açıklamakla tehdit ediyor.Gözdağı veriyor.Öteki suçlarını sıralıyor.Karşı taraf yemeyince de,Başbakan suç ortağının suçunu,danışmanı aracılığıyla açıklıyor: ”Türk Ordusu’na kumpas kurdun” diyor.
Başbakan’ın bu yönteminin tutmadığını gördüğü halde,akçeli işlere girişen  Başbakan’ın danışmanının eniştesi de aynı silahı kullanıyor.Aynı tehdidi savuruyor.”Açıklarım ha! diyor.Günlerce muhalif medyayı meşgul eden fakat yandaş medyada hiç yer almayan,rüşvet-yolsuzluk olayıyla da gölgede kalan  olay şu: İddia edildiğine göre Başbakan’ın Danışmanının  eniştesi,Gençlik Spor Bakanı’nın kayınpederiyle “Acil Servis İstasyonu” kurma işini planlıyorlar.İşe,kimi yandaş müteahhitleri de katıyorlar.İş ilerlerken aralarında anlaşmazlık çıkıyor.Olay basına yansıyor.Baş danışman,Eniştesini; o da Gençlik Spor Bakanı’nın kayınpederiyle, başından beri işin içinde olduğunu söylediği Sağlık Bakanı’nı suçluyor.Kayınpeder de enişteyi tabi.

NELER YAPMIŞLAR…
Medyaya yansıdığına göre,işin üzerine yıkılmak istendiğini sezen enişte,daha ileri giderek şunları da söylüyor: “Acil Servis İstasyonu işinin hızla kotarılmasında devlet bürokrasisinin aşılması için Sağlık Bakanlığı bürokratı M.Mısırlıoğlu’na 100 bin tl.verdim;Bakana da  sponsor olarak seçimlerde  40 milyon tl. harcama yapmak için taahhütte bulunmaya zorlandım.Konuyla ilgili dosya aylardır Başbakan’ın önündedir.”
Bütün bu açıklamalarına baş danışmanın eniştesi son söz olarak şu tehdidini de ekledi:”Açıklarsam yer yerinden oynar;hükümet düşer.”Eniştenin açıklamasına sıra gelmeden hükümet,başka bir rüşvet ve yolsuzluk olayından tökezledi.Olaya adı karışan dört bakanla birlikte,”Acil Servis İstasyonu”işine adı karışan bakan da görevden alındı.”Acil Servis İstasyonu” dosyası da şimdilik unutuldu.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi