BUNLAR MI AKİL?

Bu ”akil” sözünün içeriğinden önce adı yamuk.Ne demek akil insan? “Akıllı” demek varken neden akil deniyor? Herhalde fazla iddialı kaçacağından çekinildiği için,bir kişi tarafından belirlenip piyasaya sürülen bu nasihat erbabına,”akil insanlar” denmiş olmalı.
Kimisi artist,kimisi arabeskçi,kimisi yazar-çizer olan bu 63 insana,hangi kriterlere göre “akil” dendiği belli değil.Hiçbirinin akıl testinden geçirilmediği,aklıyla ün yapan birileri olmadığı  biliniyor ama buna rağmen bunlara akiller deniyor.Yani şimdi bu adla maruflar.Öyleyse soralım:
1-Bunlar akıllı insanlarsa,neden kendi başkanlarını kendileri seçemediler de Başbakan bunları yedi öbeğe ayırıp her bir öbeğin başına,içlerinden en akil bulduğunu başkan olarak atadı?Hatta başkan yardımcılarını da kendisi belirledi?
2-Akıllı insan hiç başkalarının borazanını öttürür,dibini görmediği suya dalar mı?Akıllı insan başkalarının kariyer planlamasının malzemesi olur mu? Ülkesine zarar getirecek bir işin içine girer mi?
3-Akıllı insan,40 bin insanımızın katilini millete barışsever biri olarak tanıtmaya,milleti o katile boyun eğmeye iknaya çalışır mı? Akıllı insan, ”Apo özgür olmalı” der mi?
4-Akıllı insan,Türk ulusunu oluşturan halklardan kıvançta ve tasada ortak  bir  millet yaratan ve yaratılan o milletin bireylerini eşit gören Türkiye Cumhuriyeti için,”bu devlet yıkılmalı” der mi? Akıllı insan,PKK ‘yi terör örgütü olmaktan çıkarıp “aktivist ilan edenlerle aynı yolda yürür mü?   
5-Akıllı insan Türk sözcüğünü kullanmamak için Türk Bayrağı,Türk Devleti,Türk Tarih Kurumu,Türk Hava Yolları demekten kaçınır mı? Akıllı insan Türk Anayasa’sından Türk ve Atatürk adlarının silinmesini ister mi? Kamu kurumlarından TC’nin kaldırılması için yırtınır mı?
6-Akıllı insan,”Türkler bir milyon Ermeni’yi katletti” deyip Türk milletini dünyanın gözünde  soykırımcı ilan etmeye kalkışır mı? Akıllı insan,”Apo da Atatürk gibi karizmatik” der mi,Atatürk’le bu caniyi kıyaslamaya yeltenir mi?
7-Teröristbaşının belirlediği akil insanlar listesinde yer alıp Erdoğan’ın propagandasını yapmak için Anadolu yollarına düşmek akıllı işi midir? Akıllı insan Soros’a uşaklık,emperyalizme hizmetçilik eder mi? Akıllı insan,”Türkler’i tarihlerinden koparmak gerek” diyen Karen Fogg’la kol kola gier mi?
Eğer akıllılık buysa ulusalcılar,yurtseverler,Atatürkçüler akıllı değil.Zaten bunun için bunlara “çılgın Türkler” deniyor.
Akıllı insan kendi alanında yeteneğini kanıtlamış,millet çoğunluğunun sevdiği,tanıdığı,özü sözü bir,bilgili,aydın insandır.Hüsamettin Cindoruk,Yekta Güngör Özden,Sami Seçkin,Zülfü Livaneli,Yaşar Nuri Öztürk,Turgut Özakman,Necla Arat,Aslan Bulut,Nihat Genç  vd.gibi
63’e tamamlanıp 7’ye bölünen sözde akiller içinde bu nitelikte olanı  var mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi