Büyükçekmece'de lodosun izleri silindi

Büyükçekmece'de lodosun izleri silindi
Geçtiğimiz hafta sonu şiddetli lodos fırtınasına maruz kalan Büyükçekmece’de fırtınanın geride bıraktığı atıklar temizlendi.

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu devam eden şiddetli lodosun Büyükçekmece sahillerine sürüklediği yosun ve atıkları kısa sürede temizledi.

 

Lodosun en şiddeti ile oluşan dev dalgaların etkisiyle taşınan atıklar Büyükçekmece sahillerinde kirliliğe neden oldu. Lodos fırtınasının dinmesinin ardından çalışmalara başlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, atık ve yosunları kaldırdıktan sonra sahilleri tazyikli su ile yıkadı.

 

Başkan Akgün, çalışmaları yakından takip etti

 

Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Bölgesi genelinde yaşanan lodos fırtınasının Büyükçekmece’de herhangi bir hasar yaratmadığını ancak sahillerde kirliliğe neden olduğunu belirterek; “Ancak lodosun devam ettiği günlerde ve sonrasında kontrolü hiç bir zaman elden bırakmadık. Lodosun kıyılarımızda yarattığı olumsuz etkileri yerinde tespit ettik. Fırtınanın dinmesinin ardından da, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Çok kısa sürede lodosun olumsuz etkilerini temizleyerek, sahillerimizi yeniden Büyükçekmece halkının kullanımına açtık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.