Büyükçekmece Festivali Taksim’de start verdi

Büyükçekmece Festivali Taksim’de start verdi
20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan 71 ülkenin temsilcileri Taksim Meydanı’nda İstanbulluları selamladı. Taksim meydanında bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komite Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslarara

Dans gösterileri yoğun ilgi gördü

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelerek 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan dans ekipleri Taksim meydanında sergiledikleri muhteşem dans koreografileriyle vatandaşların ilgi odağı oldu. Kendi ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleri giyinerek dans performansı sergileyen yabancı konuklar hep bir ağızdan “Sevgi, dostluk ve kardeşlik” mesajları verdi.

 “İstanbul medeniyetlerin ve dünyanın başkentidir”

Sevgi, kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesinde festivallerin büyük rol oynadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bugün İstanbul’da sevginin, barışın ve kardeşliğin kalbi atıyor. 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Taksim meydanındaki anıta çelenk koyarak başladı. Bu festival Dünya Festivaller Birliği’nde A kategorisindeki tek festival. Bu festivaldeki en büyük sıkıntım İstiklal Caddesi’ndeki gösteriler yasaklanmasıdır. 5 sene önce bunu yapabiliyorduk ama şuan yasak. Biz sadece ‘Sevgi birbirimize, barış hepimize’ sloganı atıyoruz. 71 ülkenin gençleri ilk defa burada tanışıyorlar. Dünyanın bütün ülkeleri dördüncü kez geliyor. 13 jüri üyesi bu festivali değerlendiriyor. Geçen sene Seul’da birincilik ödülümüzü aldık. Ben bu festivale ülkemizin sahip çıkmasını istiyorum. İstanbul medeniyetlerin ve dünyanın başkentidir. Kültür ve sanattan arındırmamalıyız. Bu festivale sahip çıkan çift mazbatalı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na insanlığı ve entelektüel bakış tarzıyla güveniyorum. Bu festival dahil Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğini alacağımızdan ötürü mutluyum. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına 20 yıldır direnerek hizmet ediyoruz. Sanatı, kültürü seven herkesi Büyükçekmece Kültürpark’a davet ediyorum. Vatandaşlarımızın ve dünya gençliğinin ‘Sevgi birbirimize, barış hepimize’ sloganlarına herkes tanıklık etsin” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.