Büyükçekmece UCLG- MEWA'da temsil edildi

Büyükçekmece UCLG- MEWA'da temsil edildi
Büyükçekmece Belediyesi, Malatya’da gerçekleştirilen "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı" (UCLG- MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Çevre Komite toplantısına katıldı.

Toplantıya Büyükçekmece Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclisi'nin Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Önder Yüksel Eryiğit, Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan ve Çevre Mühendisi Seçkin Ergün katıldı. 

Büyükçekmece Belediyesi’nin çalışmaları gündemde

Dört farklı oturumla gerçekleştirilen toplantıda yerel yönetim ve sürdürülebilir yaşam, BM iklim değişikliği ve 21. taraflar konferansı (COP 21) e doğru iklim değişikliği politikalarının bölgeye yansımaları, enerji üretimindeki fırsatlar ve kaynağında azaltma, kentsel ve kent çeperi tarım alanları konuları tartışıldı. Büyükçekmece Belediyesi’nin yeşil şehirler yetiştirmek için yaptığı çalışmalar ve başarılar konuşuldu.

Malatya Deklarasyonu yayınlandı

Toplantıda Aralık ayında Paris’te gerçekleştirilecek olan “İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi” ne ilişkin “21. Taraflar Konferansı (COP 21)” ön hazırlık çalışmaları da konuşuldu. Büyükçekmece Belediyesi’ni temsilen Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan iklim değişikliği ile ilgili yerel ve ulusal çapta yaşanan aksaklıklar ve alınması gereken önlemlerle ilgili görüşmeler beyan etti. Büyükçekmece Belediyesi’nin görüşlerinin ele alındığı toplantı sonunda, Büyükçekmece Belediyesi'nin de taraf olduğu "Malatya Deklarasyonu" yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.