Büyükçekmece’de çöken köprü yeniden hizmete açılıyor

Büyükçekmece’de çöken köprü yeniden hizmete açılıyor
2015 yılı başında şiddetli lodosun oluşturduğu dalgaların etkisiyle çöken Büyükçekmece D-100 Karayolu üzerindeki Mimarsinan Köprüsü yeniden hizmete açılıyor.
Yenilenen köprü üzerinde incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, daha önce 2 olan köprü sayısının 4’e çıkartılmasının Edirne – İstanbul arasındaki trafik akışını oldukça rahatlatacağını belirtti.

 

Başkan Akgün defalarca uyarmıştı

 

Büyükçekmece gölü ile Marmara denizinin birleştiği noktada bulunan köprünün bir bölümü 2015 yılı Şubat ayında şiddetli lodosun etkisiyle çökmüştü. Ardından köprünün taşıyıcı kolonları ve kirişlerinde çökme ve çatlamalar meydana geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün “Köprü çökerse felaket yaşanır” şeklinde yaptığı sıkça uyarıların ardından Büyükşehir Belediyesi mevcut köprüleri yıkarak yerine 4 yeni köprünün yapımına başladı. Yapımı tamamlanmak üzere olan köprüler önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

 

Köprü sayısı 2’den 4’e çıkartıldı

 

Köprüde incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, daha önce 2 olan köprü sayısının 4’e çıkartılmasının Edirne – İstanbul trafik akışını son derece rahatlatacağını belirterek; “2015 yılında köprüde çökme olduğu anda ben burada bulunmuştum. Alınan tedbirlerle büyük bir tehlike ortadan kaldırılmıştı. Sonrasında o zamanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bizim tarafımızdan bu konu iletildi. Defalarca bunun takibini yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyemiz ihalesini yaptı ve bugün itibariyle köprülerin tamam bitti ve yol düzenlemesi yapılıyor” ifadesini kullandı.

 

Büyükçekmece ile Mimarsinan’ın  yakası birleşti

 

Köprülerin yüksek teknoloji ile yapıldığını uzun süreli olarak trafiği rahatlatacağını kaydeden Başkan Akgün şu açıklamayı yaptı; “Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan bu köprüden hem yaya, hem de araç trafiği en rahat biçimde hizmet alacaktır. Bizim burada çekmiş olduğumuz trafik eziyetine sebep olan köprülerin yapımında desteğini esirgemeyen o günkü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ve ekibine şahsım ve Büyükçekmece halkı adına teşekkür ediyorum. Köprülerin yapılması aynı zamanda da Mimarsinan sahili ile Büyükçekmece sahili arasında yaya, bisiklet ve gezi treni ile ulaşım imkanı sağlayacak. Büyükçekmece sahillerinin tamamında vatandaşımız kesintisiz olarak bisiklete binebilecek.  Mimarsinan – Büyükçekmece arası bu şekilde yaya yoluyla da birleştirilmiş oldu. Köprülerin açılmasıyla beraber Mimar Sinan’ın eseri olan tarihi Mimarsinan Köprüsü ile D - 100 arasında kalan bu alanı da Büyükçekmece Belediyesi olarak biz yeşillendireceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.