Direnişçilere “Ne idüğü belirsiz üç adam” dedi

Direnişçilere “Ne idüğü belirsiz üç adam” dedi
«Albatros Direnişçileri» olarak adlandırılan ve içlerinde CHP milletvekilleri Eren Erdem ile Ali Şeker'in de bulunduğu grup Kadir Gecesi Albatros'ta yer sofrası kurunca Belediye Başkanı Hasan Akgün, «Ne yaptıklarını bilmeyen ne idüğü belirsiz 3
Büyükçekmece Albatros Parkı üzerinden devam eden tartışma Ramazan'ın sonunda yeniden alevlendi. Kendilerine 'Albatros Direnişçileri' ismini veren ve içlerinde CHP milletvekilleri Eren Erdem ile Ali Şeker'in de bulunduğu grup tartışmalı alanda yer sofrası kurarak iftar açtı. Albatros'un park olarak kalması gerektiğini savunan direnişçiler, Büyükçekmece'nin herhangi bir afet durumunda toplanacak bölgesinin kalmadığını savundu.

İdeolojik davranıyorlar
Albatros Direnişçileri'nin yer sofrası kurmasını ve taleplerini gazetemize değerlendiren Belediye Başkanı Hasan Akgün, tartışmalı sahanın hiçbir zaman yeşil alan olmadığını ifade etti. Protestocuları, “Ne idüğü belirsiz üç adam” şeklinde tanımlayan Akgün, “Büyükçekmece ve İstanbul'a ciddi rant sağlayacak bir projeyi ideolojileri uğruna engellemeye çalışıyorlar. Öyle ki, fotoğraflarda bile montaj yaptılar” ifadelerini kullandı.

Mevcut yeşil artacak
Çok tartışılan alanın turizm tesis alanı olduğunu, hiçbir zaman yeşil alan olmadığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros'a yapılması düşünülen proje hakkında da bilgi verdi. "Kısa bir zaman sonra hasılat paylaşım sistemi ile adı geçen alan ihaleye çıkacak" bilgisini veren Başkan Akgün, "Burada yapılacak proje ile mevcut yeşil örtü 10 kat artacak" ifadelerini kullandı. Projenin Büyükçekmece ve İstanbul açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Akgün, "Birileri ideolojileri doğrultusunda bu projeyi engellemeye çalışıyor" dedi.

Ciddi istihdam yaratılacak
Gazete İstanbul'a konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, tartışmalı alanda eskiden istenildiği kadar inşaat yapıdığını bu belirsizliğin önüne kendisinin geçtiğini söyledi. "Biz buranın emsalini ilk olarak 3'e düşürdük. Sonunda 1.5 amsale düşürdük" dedi. "Bir kaç kişi orada borazanlık yapacak diye ben projelerimden ve hizmetimden vazgeçmem" diye konuşan Akgün, "Albatros'ta yapacağımız proje ile binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak. İlçeye ciddi istihdam yaratılacak. Bu projemizde mevcut ağaçların üç misli ağaç dikeceğiz ve muhafaza edeceğiz. Proje hazır ve hasılat paylaşımı ile ihalede yaptırımcıyı bekliyor. Yakın zamanda ihale tamamlanırsa projemizi de Büyükçekmece halkı ile paylaşacağız" diye konuştu.

Fotomontaj yaptılar
Albatros Direnişçileri'nin park talebine de değinen Başkan Akgün, "Orada 250 dönüm bir park var. Asla bir park sorunu yok" diye konuştu. Eylemcileri, "Ne yaptıklarını bilmeyen ne idüğü belirsiz 3 adam" şeklinde tanımlayan Akgün, "Son derece ahlaksız davrandılar. Uydudan aldıkları fotoğrafta montaj yaparak ağaç sayısını artırdılar" dedi. "Ne yaparsa yapsınlar Albatros Büyükçekmece Belediyesi’nin tapulu malı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Akgün, İster yer sofrası kursunlar, ister gök sofrası kursunlar. Biraz daha ileri giderlerse içeriye bile giremezler" açıklamasını yaptı.

Başkan ve vekiller karşı karşıya 
Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yayınladığı bir ihale ile içinde Albatros Parkı’nın bulunduğu iki parseli satışa çıkarttığı 2013 Ağustos’undan bu yana Albatros için direnişçiler mücadele ediyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra ise direnişçilerin içerisinden çıkan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve ön seçim ile örgütün vekilleri olarak kendilerini adlandıran Eren Erdem gibi birçok milletvekili ise direnişçilere destek verenlerden. Önümüzdeki süreçte CHP'li belediye başkanı ve CHP'li milletvekilleri öyle görülüyor ki, karşı karşıya gelecek. Bundan önce düzenlenen imza kampanyasında 2 günde 3 bin imza sayısına ulaşılmış, alanın yeşil alan olarak tescili talep edilmişti.

Havva Ana duymasın!
ARTVİN-AVUSOR yaylasında Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 16 dönümlük alanda orman kesim izni vermesini protesto edenlere destek vererek; "Ben halkım. O vali buraya gelecek. O kaymakam buraya gelecek. O bakan buraya gelecek" diye haykıran, 63 yaşındaki ‘Havva Ana’ lakabıyla tanınan Rabia Bekar isimli ablamız Rize'deki Yeşil Yol Projesi'ni durdurmayı başardı. Bizim Albatros direnişçileri yıllardır bir arpa boyu yol almayı başaramadılar.
Buyurun buradan yakın
"Ne olursa olsun oraya o proje yapılacak" diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bugün de Albatros Direnişçileri için "ne idüğü belirsiz 3 kişi" tanımlamasını kullandı.
Bu da yetmedi. 
"Biraz daha ileri giderlerse, onları o alana sokmam" diyen Akgün açtı ağzını yumdu gözünü.
Anlayacağınız Akgün aynı Akgün. Direnişçilerde aynı direnişçiler.
Aralarında geri adım atan yok.
Hadi gerçekten Albatros'a uygulanacak proje, çok özel, çok güzel ve çok istihdam yaratacak projedir.
Peki bu projeyi uygulayacak o kadar alan, yer, mevki varken Büyükçekmece halkı ile inatlaşmak niye?
Hani siz büyük aile idiniz?
Hani hizmet sevgi demekti?
Hani halka hizmet Hak'ka hizmetti?
Halka hizmet halkın yeşil alanını yok ederek olmamalı.
Hak'ka hizmet halkı ile inatlaşarak restleşerek olmamalı.
Anlaşma zeminleri ile olmalı.
Halka sevgi ile yaklaşarak olmalı.
Bakın daha dün Marina konusunda da benzer inatlaşma vardı.
Kim kazandı, kim kaybetti?
Olan çarçur edilen israf edilen halkın paralarına oldu.
Milyonlarca lira değerinde beton, demir, iş kaybı çöpe gitti.
Bugün orada yıkım yapılıyor, iki yıl boşa gittiği gibi iki yıl başa dönüldü.
Bir benzerinin yarın Albatros'da yaşanmaması için, akli selim davranmaktan başka çare yok diye düşünüyorum...
Mehmet MERT

HABER: MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.