Hasan Akgün: En az yüzde 12 fark atarım!

Hasan Akgün: En az yüzde 12 fark atarım!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, seçime 4 gün kala DAMGA'ya konuştu.

Damga'ya konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, seçime 4 gün kala çok iddialı açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece için toplam 5 anket yapıldığını belirten Akgün, “5 anketin sonucuna bakarsak yüzde 12 ila yüzde 14 arası bir fark atacağımız gözüküyor. Sandıktan ne çıkarsa eyvallah” dedi

SÖYLEŞİ: MEHMET MERT / Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Damga'ya önemli açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece'de yapılan 5 anketin ortalamasını paylaşan Akgün, yüzde 12 ile 14 arasında bir fark atacağını savundu. Büyükçekmece'ye çok sayıda bakanın gelmesini de eleştiren Akgün, “Devletin bütün kurumları Büyükçekmece'ye dökülmüşler. Bu nedir biliyor musunuz? Diğer Küçükçekmece, Esenler, Bakırköy oralarda kimse yok. Burada çünkü 85 bin dönüm boş arazi var. 85 bin dönüm boş arazi onların iştahını kabartıyor” yorumunu yaptı.

İnsanlar size neden oy veriyor?

Yapmış olduğumuz araştırmada; eğitime vermiş olduğum yüksek destek, halkla çok iç içe olmam, halkın derdiyle dertlenmiş olmam, halkın isteği doğrultusunda istediği bir bankın bile istediği yere gitmesi, onların istemediği ama şehrin istediği altyapı, üstyapı; eğitim, kültür, sanat ve kentsel dönüşüm gibi bir şehircinin yapmasının çok daha ilerisinde işler yapmam sonucu halkın bize sürekli oy verdiği tespit edilmiştir. Bunun içerisinde yatay yapılaşma, eğitim, kültür, sanat ve çevre çalışmaları ön plandadır.

Hasan Akgün, 80'li yıllarda Büyükçekmece'ye Sefaköy'den geldi. Hiç aklınızda Büyükçekmece dışında bir yere de hizmet etmek gelmedi mi?

Hayır olmadı. Öte yandan söylemek isterim ki; Büyükçekmece'ye gelişim tercihti. Dalan ve Ali Çebi dediler ki; 'Hasan'ı mutlaka buraya alacağım' neticede Dalan beni burada görevlendirdi. Nitekim buradaki yapılaşmayı ve yatay yapılaşmayı ısrarla sürdürüp hem gölü hem çevreyi korumak istedik. Belimizi büken belde belediyeleri oldu. Mesela Tepecik belde belediyesi olmasaydı, Büyükçekmece'nin en pahalı yeri olurdu. Hem deniz hem göl manzaraları, tatlı bir manzarası olan bir araziydi ama maalesef şimdi Büyükçekmece'nin en kötü yeri. Sebebi de geçmişte belde belediyesi olarak Mimarsinan ve Tepecik'in var olmasıydı.

Sizin rekorunuzu kıran var mı?

Hayır yok.

Hiç aklınızdan şu geçmedi mi ben siyasette olmasam sanatta, iş hayatında vs daha verimli olabilirim gibi. Belki de 40 yıl sizin hayatınız bu süreçte zarar görmüştür. Hiç aklınızdan bunu geçirdiniz mi?

Ben öyle bir şey düşünmedim. Ben doğuştan belediyeci yaratılmışım. Şu an seninle röportaj yaparken mesela Kumburgaz'da bir asfalt dökülüyor. Bugün başladı. Bir an önce şu röportajı bitirip, orada bir asfalt kokusunu teneffüs etmem lazım. Benim yaratılışım bu. Vatandaşın derdiyle dertlenmek, şehre yeni projeler getirmek, sokaktaki kedileri beslemek benim yaşantım. Ben ticaretten vs anlamam. Onu ağabeylerim falan yapıyor. Tek üzüntüm belki çocuklarımdan biriyle dahi parka gidemedim. 4 çocuğum var. Evde akşam yemeği hiç olmadı diyebilirim. Hayatımızı hep vatandaşa ve şehrimize adadık.

Sahi aile ilişkileriniz nasıl?

Hepsiyle ilişkilerim çok iyi. Kimse bana diyemez ki; 'Senin 4 çocuğun var, şunları yaptılar...' Benim çocuklarımı kimse tanımaz, kendilerini göstermezler hepsi işinde, gücünde. Onlarla sadece geçmişte sinemaya tiyatroya fazla gidemedim. O da bir baba olarak içimde uktedir. Çocuklarımda da mutlaka uktedir. Hem çocuklar hem eşim Hatice hanım ama bu süreçte şu an bile bana büyük destek oluyorlar. Sahura kadar broşür vs hazırlayıp bana destek oluyorlar. Hep birlikte ailecek beni destekliyorlar.

Ailenizden siyasetle ilgilenen var mı?

Hayır yok ve olmayacak. Ben belediyeciyim, siyasetçi değilim. Siyaseti de hiç sevmem. Siyasetçi olsam beni geçmişte davet eden şimdiki cumhurbaşkanımızın yanında çoktan bakan olurdum veya rahmetli başbakanımız Mesut Yılmaz'ın davetiyle yine çoktan bakan olmuştum. Ben bu tekliflere hep kapalı kaldım, kabul etmedim.

Tam burada göl kenarını soracağım. Büyükçekmece göl kenarı benim için üzüntü verici bir görüntüye kavuştu. Oradaki inşaatların mantar gibi türemesinin nedeni ne?

Yüzde yüz doğru bir projeyle yürüyoruz. Eğer biz göl çevresinde kanunun bize vermiş olduğu yetkiyi kullanmamış olsaydık, göl çevresindeki yapay yapılaşmayı yapmasaydık bir müddet sonra çok güzel manzaralı bir yer olan 2 katlı yerlere, 40 katlı binalar inşa edeceklerdi. Bir daireyi 1 milyon liraya mal edip 15 milyon liraya satacaklardı. Oralar bu şekilde beton bloklarla dolup taşabilirdi. Ama bizim yaptığımızla şimdi orası ABD'de de Los Angeles gibi kentlerdeki göllerin kenarındaki gibi uygun bir yapılaşmaya açıldı. O planlarımızın hepsine birebir uyuluyor nitekim hepsi de bakanlık onaylı. Biz gölün korunması için böyle yaptık. Şimdi gölün korunma alanına kimse bir kümes dahi koyamaz. Sadece 50-60 sene önce buralara giren Sivaslı, Trabzonlu vs vatandaşlarımızın o günkü yaptığı binalar hukuk gereği korunuyor. Oralar için de yeni imar planları çıkarıp daha güzel bir görünüme kavuşturacağız ve Büyükçekmece Gölü'nün etrafındaki hakiki akciğer projemizi devam ettiriyoruz onu bitirmiş olacağız.

Nedir akciğer projesi?

Tepecik halkına AK Partililer 25 senedir şunu söyledi; 'Ey Tepecik halkı bize oy verin; imar planını çıkartacağız, size göl kenarında sahil yapacağız.' Vatandaş da gitti bunlara yüzde 65 oy verdi. Sonucunda ne sahil yaptılar ne başka bir şey yaptılar. Biz söz möz vermedik. Meclis'te AK Parti çoğunlukta olduğu için o bizim yetkimizde değil bu nedenle imar planlarımızı çıkartmadılar Tepecik, Türkoba ve Kumburgaz halkını ölüme terk ettiler. Ama yetkimizde olan Büyükçekmece Gölü'nde çevre düzenlemesini başlattık. Ve Tepecik halkının çeyrek asırdır beklediği sahili, 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda düzenleme yaparak muhteşem yürüyüş yolları ile hayata geçirmeye başladık. Benim önerimdi, Ekrem İmamoğlu başkanımızın da onayıyla geçti. Büyükçekmece Gölü'nün çevresinde Zürih Gölü'nün 15 kat büyüklüğünde bir akciğer havzası ve orman yapılıyor. Bunu Büyükçekmece ve İBB birlikte yapacak, yapıyor.

Seçime gidiyorsunuz. Büyükçekmece halkına ne söylemek istersiniz?

Türkiye'de 2050'yi planlayan ilk belediyeyiz. Yeşil, eğitim ve istihdam diyorum. Çok okul yapacağız. 2 kampüs hazırlıyoruz, her mahallede anaokulu olacak. Şehrin planına göre beklentileri neyse onlar yapılacak. Büyükçekmece Koyu'nun 17 kilometrelik Türkiye'nin en muhteşem koyu olarak düzenlemesi bitecek. İstihdam açısından gençliğini istihdamını sağlayacağız. İnsanlara iş alanları yaratacağız. Sanayi sitesi gibi alanlar inşa edeceğiz.

Bugünlerde herkes anket yayınlıyor, siz anket yaptırdınız mı?

4 anket yaptırdık. Birisini İBB yaptırdı. 1 anket de bir arkadaşım yaptırdı. Toplamda 5 anketin sonucuna bakarsak yüzde 12 ila yüzde 14 arası bir fark atacağımız gözüküyor. Sandıktan ne çıkarsa eyvallah. Yerel seçimlerde görmediğimiz manzarayla karşı karşıyayız. Utanıyorum, ayıplıyorum, Türk demokrasisine uymaz. Burada belediye seçimi olacak. Nedir, Büyükçekmece sokaklarında bir bakan geliyor, bir bakan gidiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü çocukları toplayıp, AK Partililere yem ediyor. Vali geliyor, Sinoplular Derneği'ne saat gecenin 11'inde. Çok mu seviyorsun onları sayın vali, niye seçimden üç gün önce geliyorsunuz, bir ay önce neredeydiniz? Devletin bütün kurumları Büyükçekmece'ye dökülmüşler. Bu nedir biliyor musunuz? Diğer Küçükçekmece, Esenler, Bakırköy oralarda kimse yok. Burada çünkü 85 bin dönüm boş arazi var. 85 bin dönüm boş arazi onların iştahını kabartıyor. Nokta! Ama Hasan Akgün, Büyükçekmece halkıyla beraber burada mücadele etmeye devam edecek nokta!

kutu1.jpeg

VELİTTİN KÜÇÜK BANA TAM DESTEK VERİYOR

Velittin Küçük, AK Parti'nin aday adayıydı adaylaşamadı ve şimdi size destek veriyor...

Evet doğrudur. Hem de tam destek veriyor. Sağ olsun, var olsun. Az önce aradı konuştuk.

Velittin Küçük derdi ki; 'Büyükçekmece'de parası olan inşaat yapıyor, olmayan zulüm görüyor' bu eleştiri doğru mu? Mesela Alkent'te inşaatlar yükseliyor, 19 Mayıs Mahallesi'nde vatandaşa yardımcı olunmuyor...

Alkent tarafındaki zemine göre 1992 yılındaki planlarla oraya 2 emsal vermişler. Ve serbest bırakmışlar. Bakanlık tarafından da onaylanmış. Biz de bunu değiştirmeye kalktık. Verilen hak geri alınmaz anlayışıyla bize izin vermediler. Kat yüksekliğini azaltalım dedik ısrarla, bakanlıktan bir yetki verdiler. Belediyeler 15 kat yüksekliği geçmeden düzenlenebilir dediler sonra bayram ettim. 7 katı geçmeyecek artık oradaki yapılaşmalar.

kutu2.jpeg

VATANDAŞ ÇÖP GÖZÜYLE BAKAR!

Kerim Menteşoğlu rakibinize desteğinizi açıkladı, yıllarca sizin yanınızda bir isimdi. Neden böyle yaptı?

Açıklanacak bir şey yok. Kendisine gidip sorabilirsiniz. Kendisi benim arkadaşımdır. Geçmişte Gürpınar'da benimle çalışmıştır. Benim haberim olmadan partiden de istifa etmiştir. Meclis üyeliğinden de istifa etmiştir. Ben bunu belediye meclis üyesi listesini hazırlarken gördüm. Sebebini de sormadım. Altında yatan sebepleri nedir bilmiyorum ama beklentisi belki İBB Meclis Üyesi olmaktır, başka şeylerdir. Bilemem. Allah yolunu açık etsin. Seçime 3 gün kala partiden koparak, yapılan açıklamalara ve hareketlere vatandaşlar çöp gözüyle bakar onu da söyleyeyim...

kutu3.jpeg

BAKIRKÖY HALKINA CEZA VERMİŞLER!

Sizin siyasi yolculuğunuza ben de şahidim. 30 yaşında gibi enerjik görünüyorsunuz. Hayatınızla ilgili hiç doğrularım, yanlışlarım vs diye ayrımlar yapıyor musunuz?

Olmaz mı, tabii ki yapıyorum. Mesela Büyükçekmece'nin bazı yerlerine yüksek katlı binalar yapıldı. Ben bunların önüne geçemedim ve çok üzüldüm. Bunlar benim için içimdeki uktelerdir. İşte Ankara'dan vs bazı planlar yapıldı ve çeşitli yerlerde benim onaylamadığım projeler hayata geçirildi. Kabahat onların değil, onlara bu yetki ve imkanı verenlerin. Ama ben de önüne geçemedim. Ben doğduğumdan beri Florya'dayım. 1967'den beri de Büyükçekmece'deyim. Yazlıkçıydım. Hep Büyükçekmece ile Florya'yı mukayese ederdik. Çünkü pırıl pırıldı burası. Büyükçekmece çok güzeldi, Florya'da çok güzeldi. Şimdi Florya'ya asla gitmek istemiyorum. Geçen Now Televizyon Kanalı'na giderken sahilden bir baktım belediyeci olarak üzüldüm. Bakırköy halkı ne yapmış ki bu kadar çok ceza verilmiş o halka. Bakırköy sahilini denize kapatmışlar, vatandaşlar para uğruna duvara baktırılıyor. Bunlar da beni çok kahrediyor. Kendimi sadece kendi şehrime hapsedemem. Bakırköy sahili de Ataşehir de beni çok üzüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.