Helikoptere atladı, cenazeye yetişti!

Helikoptere atladı, cenazeye yetişti!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyük ustam” dediği Marmara Belediyeler Birliği Kurucu Başkanı Ahmet Enön’ün cenazesine helikopter tutarak yetişti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1973 yılında Marmara Belediyeler Birliği'ni birlikte kurdukları Marmara Adası eski Belediye Başkanı Ahmet Enön’e büyük bir vefa örneği göstererek cenazesine helikopterle yetişti. Almanya’dan gelen bir yabancı heyetin karşılanması ve belediyedeki işlerin yoğunluğu nedeniyle cenazeye yetişememe tehlikesi geçiren Dr. Akgün’ün imdadına, ortaokul yıllarından arkadaşı olan Ayşen Sancak’ın helikopteri yetişti. Arkadaşından temin ettiği helikopterle Marmara Adası’na geçen Dr. Akgün, böylelikle cenaze törenine zamanında yetişti.

Ahmet Enön’in Türk belediyeciliğinin en büyük isimlerinden biri ve kendisinin de “büyük ustası” olduğunu söyleyen Başkan Dr. Akgün şöyle konuştu:

Ülkemiz belediyecilik tarihinde çok önemli bir yere sahip olan, o zamanki ismiyle Marmara ve Boğazlar Belediyeler Birliği'ni 1973'te kuran ve 1975'e kadar kurucu başkanlığını yapan Marmara Adası eski Belediye Başkanı değerli büyüğümüz, belediyecilik duayeni Ahmet Enön'ü kaybettik. Türkiye’de ilk belediyecilik örgütlenmesi olan bu birlik kurulurken ben de başkan Ahmet Enön’ün yanındaydım. Hatta kendisinin yazıcısıydım. Kendisinden çok şey öğrendim. Benim büyük ustamdı… 1973’te birlik kurulurken İstanbul, İzmit, Tekirdağ, Çanakkale, Silivri, Sefaköy (Küçükçekmece), Çatalca gibi bütün bölge belediye başkanları Önen’le birlikte çalıştı, onu çok sevdi. O da hiçbir zaman benim de kurucusu ve encümeni olduğum Marmara Belediyeler Birliği’ne ilgisini, yardımını esirgemedi. ”

Dr. Hasan Akgün Ahmet Enön’ün 3 dönem belediye başkanlığı yaptığını da hatırlatarak şunları söyledi.   

“Aslında Ahmet Enön, Balıkesir Marmara Belediyesi’nin de kurucu başkanıdır. 1972 yılında Marmara Belediyesi’ni kurmuş, 1980 ihtilaline kadar başkanlık yapmıştır.  Sonra 2009 – 2014 yılları arsında tekrar bir dönem daha başkan olmuştur. Özelikle çevre bilincinin yerleşmesinde Türk belediyecilik hayatına ve yerel yönetimlere unutulmaz katkıları bulunan Başkan Ahmet amcama Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Marmara Belediyeler Birliği camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Eserlerini ve belediyecilik anlayışını yaşatmak bizim görevimizdir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.