KİM KİMİN İPİYLE KUYUYA İNDİ!

KİM KİMİN İPİYLE KUYUYA İNDİ!
Büyükçekmece Güzelce Tokatlılar Mahallesi Türkoba Caddesi'nde çocuk parkı yanında açılan artezyen kuyuları tartışılmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Hasan Akgün konunun araştırılması için talimat verdiğini belirtirken, park içerisine kuyu açmakla s
Önceki gün gazetemizde, "Kendi kuyusunu kendisi kazdı" başlığıyla yayınlanan manşet haberden sonra Tokatlılar Mahallesi'nde devam eden artezyen tartışması yeni bir boyut
kazandı. Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yetkili kişilere talimat verdiğini, en kısa sürede belediye tarafından
bir açıklama yapılacağını söyledi. Adı geçen kuyunun İSKİ'den müsaade alıp almadığının araştırılacağını söyleyen Akgün, "Gerekli evrakları mevct ise su çıkarmasında herhangi bir sakınca yoktur" ifadelerini kullandı.
Kuyu şahıs arazisinde

2014 yerel seçimlerinde CHP'den meclis üyesi adayı olan ve park alanında artezyen kuyusu işletmekle suçlanan Celal Karayazı ise mahalleliye veryansın etti. İşlettiği kuyunun şahıs arazisinde olduğunu ve belli bir bedel karşılığında tapu sahibinden kiraladığını belirten Karayazı, "Tartışmaya neden olan kuyu ben kiralamadan önce zaten vardı. Ben sadece kullanım hakkını aldım. Yan tarafta Büyükçekmece Belediyesi Park Pahçeler Müdürlüğü'ne ait yeşil alanda yeni bir kuyu açılıyor. Bu kuyunun benimle bir alakası yoktur, bütün işlemlerini belediye yapıyor" diye konuştu.



 Yalan söylüyorlar 

Gazetemize yaptığı açıklamanın devamında İSKİ ve DSİ'den kullanma izni aldığını ve bütün evraklarının tamam olduğunu sözlerine ekleyen Karayazı, mahalleli için "yalan söylüyorlar" ifadesini kullandı. Kuyudan günde en fazla 3-4 tanker su çekildiğini belirten Karayazı, "Benim yasal anlamda bir sorunum yok. Sadece bazı insanlarda çekememezlik var" açıklamasını yaptı.
Evraklarında sorun var

Mahlle sakinlerinden olan Yusuf Demir ise eski kuyunun yanında açılan yeni artezyenin de Celal Karayazı'ya ait olduğunu iddia etti. Karayazı'nın ruhsatında da sorun olduğunu savunan Demir, "Karayazı ruhsatını Ceylançiftliği'ndeki kuyudan almış. İşletilen kuyunun yanında açılan yeni kuyu da kendisi açtırıyor. Buraya 24 saat su tankerleri girip çıkıyor. Çocuklarımız tehlike altında" şeklinde konuştu.

Asla böyle bir cümle kullanmadım



Mahalleli tarafından sorunun çözümü noktasında, "Bu iş beni aşar" dediği iddia edilen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Oral konuya vakıf olmadığını, fakat iddia edildiği gibi bir cümleyi asla sarfetmediğini söyledi. Adı geçen sorun hakkında ayaküstü küçük bir açıklama yaptığını belirten Oral, "Ama asla bu iş beni aşar cümlesini kullanmadım. Bu konu benimle ilgili bir konu değil. En kısa zamanda araştırmasını yapacağım" diye konuştu.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.