Kurban öncesi kurban eğitimi

Kurban öncesi kurban eğitimi
Büyükçekmece Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle “Kurallara uygun kurban kesimi” konulu bir eğitim semineri verildi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminerde İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çetin, kurban kesimi hakkında vatandaşı bilgilendirdi. Kurban Bayramı'nda kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlara ve ilçe genelinde ki kasap esnafına, İslami kurallara uygun olarak, hijyenik bir şekilde büyük ve küçük baş kurban kesimi teknikleri hakkında bilgi veren Çetin, kurbanla ilgili merak edilen soruları da cevapladı. Ayrıca seminerde kurban kesimin hijyenik ortamda yapılması ve halk sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin de bilgiler verildi.


İlk yardım bilgisi verildi

Belediye Proje Danışmanı Coşkun Kaynak, gerçekleşen seminerde, kurbanlık seçimi, kurbanlık hayvanın kesime hazırlanması, kurban kesimi, derinin yüzülmesi ve iç organların çıkarılması, kesim sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve olası kazalara karşı ilk yardım konularında bilgilendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.