Livaneli: “Adıma yaptırılan kültür merkezi beni gururlandırdı”

Livaneli: “Adıma yaptırılan kültür merkezi beni gururlandırdı”
Adına yaptırılan kültür merkezinde düzenlenen Mutluluk Şehri Buluşması’nda konuşan Zülfi Livaneli, “Başkan Akgün bana çok güzel bir sürpriz yaptı. Adıma yaptırdığı kültür merkezi beni çok gururlandırdı” diye konuştu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ilçeye kazandırdığı “Zülfü Livaneli Eğitim, Spor ve Kültür Merkezi” geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla hizmete açılmıştı.

 “Aydınlar, yazarlar bu ülkenin dilidir”

Yüzlerce Büyükçekmeceli ile bir araya gelen usta sanatçı Zülfü Livaneli, “Adıma kültür merkezi açıldığı için çok gururluyum. Biz bu ülkenin sanatçıları iltifat görmeye alışık değiliz. Bu ülkenin dilini, müziğini, sanatını temsil eden sanatçılarımızın hepsi acı çekmiştir. Çünkü bu ülkedeki bazı zihniyetler sanattan ve kültürden korkmuştur. Atatürk büyük bir kültür insanıydı. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür diyordu. Aydınlar, yazarlar bir ülkenin dilidir. Siz kendi yazarınızı hapsettiğiniz zaman kendi dilinizi kesmiş olursunuz. Sonra dünya nasıl anlasın seni? Kültür, CHP’ye oy veren kişileri yetiştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Çok sevdiğim dostum, dostu olmakla övündüğüm ve çalışmalarını hakikaten hayranlıkla izlediğim belediye başkanı Sayın Hasan Akgün dostum bir nevi sürpriz yapmış bana. Çok memnun oldum” dedi.

“Zülfü Livaneli’ler ülkemizde kolay yetişmiyor”

Sosyal tesiste ortaokul ve liseye hazırlık kursları, bilgisayar, bilgisayar işletmenliği, çocuk oyuncak kütüphanesi, yabancı dil, halk kütüphanesi, pilates, yoga ve aerobik dersleri verileceğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Zülfü Livaneli’ler memleketimizde kolay yetişmiyor. Sadece yazar, şair, siyasetçi değil Zülfü Livaneli. Kültür, sanat,  eğitim ve etüt merkezlerinde çocuklarımızın, gençlerimizin tüm halkımızın emrindeyiz. Yurtta barış dünyada barış sağlanamadığı sürece Türkiye ayağa kalkamayacaktır.  Eğitim politikalarını iyileştirmeden devam etmediğimiz müddetçe Atamızın göstermiş olduğu medeniyete ulaşamayız. Önce insan yetiştireceğiz sonra insanlar bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün getirdiği noktaya taşıyacaktır.”

Sinanoba’da gerçekleştirilen kültür merkezi açılışına geçmiş dönem Kültür Bakanı Ercan Karakaş, geçmiş dönem Milletvekili Süleyman Çelebi ve kültür merkezinde babası Rıfat Ilgaz adına bir de kütüphane yaptırılan yazar Aydın Ilgaz ve eşi Nilgün Ilgaz katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.