Rizeliler bir kere daha Berberoğlu'nu seçti

Rizeliler bir kere daha Berberoğlu'nu seçti
Büyükçekmece Rizeliler Derneği, 2. Olağanüstü Kongresi'ni dernek binasında gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Turgut Berberoğlu'nun yeniden başkan seçildiği kongrede birlik beraberlik mesajları verildi

Büyükçekmece Rizeliler Derneği'nin Kongresi'nde konuşan Dernek Başkanı Turgut Berberoğlu birlik mesajları verdi. Berberoğlu, “Derneğimizin de elbetteki sıkıntıları var. Sıkıntısız iş olmuyor. Bunları kabul etmek durumundayız. Bı sıkıntıları inşallah el birliğiyle güç birliğiyle aşacağımıza inanıyorum. Şimdi derneğimizin önünde ana mesele olarak iki tane önemli meselemiz vardır. Bunlardan bir tanesi bildiğiniz gibi burada iki dernek bir arada bulunuyoruz. Bu iki derneği bir araya getirmek için çalışmalarımız vardır. Ve bu çalışmalarımız baya ileri boyutlara da ulaştı. İnşallah bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki birkaç ay içinde diğer derneğimizle birleşeceğiz ve birliktelik haline getireceğiz” dedi.

Neden birleşmek gerek?

Birleşmeyi neden önemsediğini de kaydeden Berberoğlu, “Bunu neden önemli görüyorum? İki tane başlıca nedeni var. Bir tanesi başkan sizdendir, yönetim sizdendir, haklı olabilir haksız olabilir. Bir sürü lüzumsuz konuşmalar oluyor. Bunlar iki tarafı da kırabilir. Bu açmazı ortadan kaldırmış olacağız. İkincisi de biz anlaşarak konuşarak bir inşaat yaptık. Hükümet bir kararnameyle imar barışı diye bir kararname çıkardı. Bu kararnamede hazineye ait yerler üzerinde inşaatı olanlara bir hak verdi. Dedi ki inşaatını siz yaptıysanız bize müracaat edin. Onun işte müracaat bedeli vardır. Biz o bedeli yatırdık, sıramızı aldık, kaydımızı yaptırdık. Şimdi gene hükümetimiz bu anladığımız gibiyse öğrendiğimiz gibiyse bu söylenenlerden vazgeçmezlerse inşallah bu işi halledeceğiz. Bunun akabinde de dernekten bir adım ileriye atlayacağız ve burayı vakıf yapacağız. Derneğimizin geleceğiyle ilgili aklımdan geçen düşünlerimi bu şekilde izah etmiş olayım” diye konuştu.

Akılla mantıkla biriz

Akıl ve mantık içinde bir olacaklarını ifade eden Berberoğlu, “Birliğimizi beraberliğimizi muhafaza ederek bütün zorlukları inşallah aşacağız. Bugün derneğimizin bu haline gelmesinde bize yardımcı olan herkese minnet duygularımı sunuyorum. Şimdi biz hem ticaret yapıyoruz hem dernekçilik yapıyoruz. Bunu yapmanın güçlükleri vardır. O bakımdan biz buraya profesyonel bir kadro koymadık. Burayı profesyonel bir kadroyla yürütürsek maliyetimiz artabilir. Akılla, mantıkla, birlikle, beraberlikle burada olmayı sürdüreceğiz. Bizi kıskananlar vardır ama biz de kendi kendimize bir maşallah diyemiyoruz. Derneğin güveinilir olması için onun ilkelerinin belirlenmiş ve sağlam olması gerekir. Bizim derneğimizin görüşü ne olursa olsun, bizi kimsenin görüşü ilgilendirmez. Bizim tüzüğümüzü okumuş, beğenmişler mi bize bu anlamda uyan herkes iyi niyetlidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.