Sahil yaz mevsimine hazırlanıyor

Sahil yaz mevsimine hazırlanıyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla, Büyükçekmecenin cazibe merkezlerinden biri olan ve her mevsim vatandaşlardan büyük ilgi gören Kordonboyu Caddesi baştan sona yenileniyor.

Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan ve uzun bisiklet yoluyla her mevsimin gözde olan Kordonboyu, Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yenileniyor. Bakım ve onarım çalışmaları yapan ekipler caddeyi yaz mevsimine hazırlıyor.

Sahil yaz mevsimine hazırlanıyor

Bu kış altyapı çalışmaları yapılan ve bu nedenle yenilenmesi gereken kısımları bulunan caddede ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kaldırım, yol ve bisiklet yollarının onarımı ve yenilenmesi, duba ve otopark yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. Yaz aylarında Büyükçekmecelilerin yanısıra yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Kordonboyu’nda aynı zamanda Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin kortej yürüyüşü de yapılıyor.

Ekipler gece - gündüz mesai yapıyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı kanal çalışması sayesinde Kordonboyu Caddesi’nde bulunan tüm binalarda su baskını riskini de önlemiş oldu. Yağışlı havalarda su baskını gibi olumsuzlukların da önüne geçilmiş oldu. Yaz aylarında sahilde zaman geçiren, denize giren ve bisiklete binen vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları adına gece gündüz mesai yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yaz aylarını sorunsuz ve güvenli bir şekilde geçirmelerini sağlamaya çalışıyor.

Başkan Akgün; “Çalışmalarımız aralıksız sürecek”

Büyükçekmece Belediyesi’nin yaz mevsimi öncesinde her bölgede çalışmalarını sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Kordonboyu, İstanbul’un ayrıcalıklı sahil şeritlerinden biridir. Her kış koruma çalışmaları yapmamızın yanında, özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sahil şeridimizde yaptığımız onarım ve yenileme çalışmalarımızı titizlikle devam ettiriyoruz. Ekiplerimiz yaz hazırlıklarını sadece Kordonboyu ile sınırlandırmıyor. Aynı zamanda Mimarsinan Sahil Yolu, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce sahillerinin yaz mevsimine hazırlanması için çalışmalarını da aralıksız sürdürmekteler. İlçemizi ziyaret eden konuklarımızı ve Büyükçekmece ailemizi dünya standartlarında ağırlayacağımız bir Büyükçekmece için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.