Sporda başarının yolu aile desteği ve sağlıklı iletişimden geçer

Sporda başarının yolu aile desteği ve sağlıklı iletişimden geçer
Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sporcu Bireylere Ailelerin Yaklaşımı ve İletişim Modelleri” konulu seminer büyük ilgi gördü.

 

Atatürk Kültür Merkezi, Bedia Muvahhit Salonu’nda gerçekleşen seminere; CHP Meclis Üyeleri Cemal Kaya, Fahrettin Altıntaş, Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi öğrencileri, veliler, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"Spor psikolojik gelişime katkı sağlar

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel, sporcular ve aileleri arasında gözledikleri iletişim hatalarını ve eksikleri anlattı. Yüksel, velilerden çocuklarının antrenörlerine güvenmelerini ve karşılaştıkları her türlü problemi paylaşmalarını istedi.

Daha sonra söz alan Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolog Ayşe Deveci spor yapmanın psikolojik gelişime faydalarına dikkat çekerek, “Spor sırasında ortaya konulan fiziksel performansın psikolojik etkileri vardır. Kaybetme korkusu, yetersizlik korkusu, konsantrasyon eksikliği gibi sebepler gençleri olumsuz etkiler. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, derin nefes teknikleri, kas gevşetici rahatlama yöntemleri, odaklanma egzersizleri, zihinsel oyun planı ve tetikleyici hareket gibi bir takım yöntemler mevcuttur” ifadelerini kullandı. Spor ve egzersiz alanındaki davranışları inceleyen spor psikolojisi uygulamaların, psikolojik gelişime ve sağlığa olumlu katkılarını vurgulayan Deveci, stres ve kaygının azaltılması için önerilerde bulundu.

 

Sporda beslenme ve vitamin

 

Programın devamında söz alan Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Diyetisyen Ahmet Murat Günal ise spor yapan bireylerin egzersiz öncesi ve sonrası beslenmeleri hakkında bilgiler verdi.  Yağlar, karbonhidratlar, vitamin ve minerallerin önemine dikkat çeken Günal, “Gençler müsabaka veya antrenman öncesinde ek enerjiye ihtiyaç duyalar. Egzersiz öncesi öğünün ölçüsü ve zamanı birbiri ile ilişkilidir. Bilimsel çalışmalar müsabakadan 3 – 4 saat önce tüketilen öğünün 200 – 300 gram karbonhidrat içermesinin performansı artırdığını göstermektedir” açıklamasında bulundu. Günal daha sonra öğrencilerin ve velilerin sorularını cevaplayarak antrenman ve maç öncesi tüketilmesi gereken gıdalar ve sıvılar ile performans sonrası tüketilmesi gereken gıdalar ve sıvı içecekler hakkında bilgi verdi.

 

Programın sonunda Meclis Üyeleri Cemal Kaya ve Fahrettin Altıntaş konuşmacılara çiçek takdim ederek teşekkür ederken Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi öğrencileri ve antrenörleri de sahneye davet edilince renkli görüntüler oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.