Sumru kuşları koruma altına alındı

Sumru kuşları koruma altına alındı
Büyükçekmece Belediyesi, her yıl üreme döneminde gelen Sumru kuşlarının güvenliğini sağlamak için bölgeyi koruma altına aldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda, Büyükçekmece Gölü ve civarında doğal yaşamı korumak için göçmen kuşlara güvenli barınma ve üreme alanları oluşturuldu.


Üreme ve kuluçka dönemini geçiriyorlar


Deniz Kırlangıcı olarak da bilinen Sumru kuşları her yıl olduğu gibi bu yılda üreme dönemlerini geçirmek için Büyükçekmece Gölü'ne gelmeye başladılar. Sumru'ların üreme ve kuluçka dönemlerini geçirdikleri alanlar Büyükçekmece Belediyesi tarafından koruma altına alındı. Sumru Adası olarak bilinin bu bölgenin etrafını çitlerle çeviren belediye, Sumru'ların güvenli bir üreme dönemi geçirmeleri için bölgeye uyarı levhaları da koydu.


"Doğal yaşamı korumaya kararlıyız"


Doğal yaşamı sürdürmek ve korumak için kararlı olduklarını ve bu anlamda göçmen kuşların güvenliğini önemsediklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Belediyesi ve halkı doğaya karşı oldukça bilinçlidir. Doğal yaşamı korumak ve katkı sağlamak için her türlü önlem tarafımızdan alınmaktadır. Özellikle bu mevsimde bölgemizde üreme dönemlerini geçiren Sumru kuşlarının barındıkları adayı yakından takip ediyoruz. Bu adacık tarihi köprüye çok yakın olduğu için bölgemize gezmeye gelen vatandaşlarımızın da en sık uğradıkları yerlerdendir. Sumruların ürkmemesi ve verimli bir kuluçka dönemi geçirebilmeleri adına bölgeyi tel örgülerle çevirerek, uyarı levhaları koyduk" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.