Türkiye’den Gagavuzya’ya kardeşlik eli

Türkiye’den Gagavuzya’ya kardeşlik eli
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Altındağ Belediye Başkanı ve TBB Encümen Üyesi Veysel Tiryaki ile Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı ve TBB Encümen Üyesi Dr. Ha

Kazayağı Belediyesi’ne iş makinesi

 

İlk olarak Komrat şehrinde Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah’ı ziyaret eden heyet daha sonra Altındağ Belediyesi’nin yaptıracağı Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Mustafa Kemal Atatürk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Akgün, Güngör ve Tiryaki kütüphaneye kitap yardımı yapma söz verdi.

TBB’nin Kazayağı Belediyesi’ne hibe ettiği iş makinesi de törenle belediye yetkililerine teslim edildi.

 

 Büyük Türkiye Parkı’na destek sözü

 

Heyet, bölgede yapımına başlanan 60 bin metrekarelik Büyük Türkiye Parkı’nda incelemelerde bulundu. Parkta yapılan incelemelerin ardından TBB, Altındağ Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi olarak parkın yapımına destek verileceği açıklandı. TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Kişinev Büyükleçisi Hulusi Kılıç Çadırlunga’da bulunan huzurevini de ziyaret etti. Huzurevinde yapılması planlanan tadilat ve onarım işlerini TBB ve Kişinev Büyükelçiği üstlendi. Ziyaretin sonunda ise Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Türkiye’den gelen heyet onuruna bir yemek verdi.

 

“Dayanışma ruhu güçlendi”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve TBB Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, bölgede yapılan ziyaretin oldukça verimli geçtiğinin belirterek şu açıklamayı yaptı: “Aynı kökten geldiğimiz Gagavuz halkına Türkçe hitap etmek ve soydaşlarımızla dayanışmamızı güçlendiren bu ziyarette bulunmak bizleri çok mutlu etti. Burada bizleri ağırlayan kardeşlerimize teşekkür ediyor, yeni makinelerinin ve yapılacak gençlik merkezinin hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.