UNICERA fuar bugün başlıyor

UNICERA fuar bugün başlıyor
UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, bugün kapılarını Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul'da açıyor.
 UNICERA, katılımcı ve ziyaretçilerine sunduğu ticari fırsatları ve küresel pazarda geliştireceği işbirliklerinin yanı sıra alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikleri ve birbirinden renkli sergileri ile bu yılda dinamizmini korumaya devam edecek.

Sırasıyla Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent ÜNAL, Timder Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Aydın EŞER, Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YAMANER, TOKİ Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Ahmet ŞAHİN, TBMM İmar, Bayındırlık ve Turizm Komisyon Başkanı Sayın Erol KAYA, İstanbul Valisi Sayın Vasip ŞAHİN, 23 Şubat 2016 tarihinde saat 11:30'da gerçekleşecek açılışımızı onurlandırarak kurdele kesiminde ve açılış konuşmalarında yer alacaklar.

25 Şubat günü saat 13.30'da İstanbul Serbest Mimarlar Derneği iş birliği ile düzenlenecek, İSMD Başkanı Sayın Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı "Teknoloji Mimarlık Deneyimler" etkinliğinde proje geliştirme ve bütçe kullanma, malzeme seçimi ve kullanımı, enerji tasarrufu ve sürdürebilirlik gibi önemli konularda öğrencilerin akademik yaşamlarının yanı sıra, kültürel, sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak konulara yer verilecek.

F.Figen Şekerci Sabuncuoğlu'nun "Hayata Dair" Sergisi ve Adell Su Armatürleri tarafından düzenlenen "Ab-ı Hayat Koleksiyonundan Tarihi Su Kapları" sergisi ziyaretlerinin gözleri sanatla doyuracak.

Fuar süresince; 18 Mart Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin seramik tasarım çalışmalarının yer alacağı sergiler düzenlenecek. Genç tasarımcıların eserlerinin yer alacağı sergilerde uzun yıllar boyunca tarihe damgasını vuran seramik çalışmaları günümüz gençlerinin yorumlamasıyla can bulacak.

Türk seramik sektörünün araştırma, teknoloji ve inovasyon ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayan "Seramik Araştırma Merkezi (SAM)", fuarda yürütülen projeler, test-analiz hizmetleri ve eğitim faaliyetleri hakkında UNICERA'da bilgilendirmeler yapacaklar.

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na bağlı ZİBEÇ (Zihinsel Bedensel Engelli Çocuklara Yardım Kolu) tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında; engelli çocukların toplum içerisinde kaynaşması ve sosyalleşmesi amacıyla, fuarın ilk günü engelli çocuk ve gençlerinin tasarlayıp uyguladıkları seramik duvar süslemeleri çalışmaları sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.