CÜBBE VE SARIK

Geçenlerde gazetelerde;”Mersin-Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü bir yarışmada derece alan öğrencilere hediye olarak cübbe-sarık giydirdi” haberini okudum.”Haber doğru mu?” diye soruşturdum,doğruydu.Haberin doğru olabileceğini zaten tahmin etmiştim çünkü bu ilin Eğitim Müdürü laiklik ve cumhuriyet karşıtlığında vukuatlıydı.
Bu ilde bir okul  müdürü,okul bahçesinde kız-erkek öğrenciler arasına cetvelle mesafe koymuştu.Olay bütün yurtta nefretle karşılanmıştı ama bu ilin Milli Eğitim Müdürü’nden ses  çıkmamıştı.Yine bu ilde bir ortaokulun öğrencileri  Ulusal Egemenlik Bayramı’nda,Atatürk baskılı tişörtleri ve ellerinde bayraklarıyla yürüdükleri için,kendi okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından polise gammazlanmışlardı.Atatürk’ün fotoğraflarının okul duvarlarından indirilip çöpe atılması hazin olayı da bu ilde olmuştu.İlgililerden yine ses seda çıkmamıştı.
Atatürk Türkiye’sinde bu akıl dışı olayları yapan öğretmenlerin,düşündüklerinin gereğini yaptıklarını sanmıyorum.Bunların bu kaytaklıkları ikbal için ya da korktukları için yaptıklarını düşünüyorum.Atatürk Türkiye’sinde öğrencilere cübbe-sarık giydiren bir eğitim müdürü düşünülebilir mi?Bırakalım eğitim müdürlüğünü,sıradan bir yurttaş bile böyle düşünebilir mi? Bu müdür,bu defterin 90 yıl önce kapandığını,Türkiye’nin çağdaşlık yoluna sokulduğunu  bilmez mi? Hadi bilmiyor ya da ülkede yaratılan iklime uydu diyelim.Bu müdürü,bu müdür kafasındaki öğretmenleri uyaracak daha üst amirler yok mudur? Bu amirler illerinde olup bitenleri görmezler,bilmezler mi?
Ülkede öyle bir gidişat var ki,Cumhuriyet karşıtlığı pirim yapıyor,Atatürk düşmanlığı yükselmenin yolunu açıyor.Koskoca Üniversite Rektörü Profesör,”okullar medreseye dönüştürülmelidir” diyor.Başka bir Üniversite yönetimi,Atatürk’ün “alçak!”dediği müstebit padişah Abdülhamit’e doktor unvanı veriyor. Sabık bir Milli Eğitim Bakanı;”Cumhuriyet devrini tamamladı,artık ülkede şeri kurallar hakim olmalıdır” diyebiliyor.Çağdaş yasalardan söz eden hukuk adamlarına Başbakan,”ulemaya sorun” diyebiliyor.
Bu hale getirilmiş bir ülkede eğitimden ve eğitimcilerden ne beklenir ki? “Atatürk’ü sevmiyorum” diyen kız öğrenciler tv’lere çıkartılıp konuşturuluyor;”Kurtuluş Savaşı diye bir savaş olmamıştır;Atatürk İngilizler’le savaşmamıştır” diyen sözde profesörler açıkoturumlarda başköşelere oturtuluyor;bayrak düşmanları,bölücüler akil insan ilan ediliyor;Atatürk rozeti takan öğrenciler okullara alınmıyor;bayraklarıyla bayramlara katılanların ellerinden bayrakları toplanıyor;yurtseverlere  ırkçı yaftası yapıştırılarak işbirlikçiler el üstünde tutuluyor.
Acı olan bir diğer husus da,Cumhuriyet yıkıcılığında ve bölücülükte AKP ile PKK’nin uzantısı BDP’nin yarış içinde olmasıdır. AKP’li Eğitim Müdürü’nün öğrencilere cübbe ve sarık giydirdiğinin hemen sonrasında BDP’li bir milletvekili,”Tevhidi Tedrisat Yasası”nın kaldırılması için Meclise önerge veriyor.Ne rastlantı!
     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi