CUMHURİYET YIKICILIĞI

İktidarda değilseniz Cumhuriyeti yıkma mücadeleniz yakın-orta vadede sonuç vermeyebilir.Eğer suyun başındaysanız yani iktidar erkini elinizde bulunduruyorsanız  Cumhuriyeti yıkabilirsiniz.Bunu,Cumhuriyete açık savaş açarak değil sinsice yaparsınız.Çünkü güç elinizdedir, manevra kabiliyetiniz geniştir.
Bunun için önce;
1-Uygun stratejiyi belirler,sonra o stratejiyi uygulayacak görevlileri devlet memuru olarak belli yerlere yerleştirirsiniz.Harekete geçmek için konjonktürü beklersiniz.

2-Bu süreçte adını etmeden Cumhuriyeti kötüler,bütün kötülükleri ona mal eder,çaktırmadan yurttaşları Cumhuriyete düşman hale getirirsiniz.

3-Cumhuriyetin içini boşaltarak,altını oyarak onu ruhsuz,cansız bir iskelet haline getirmeyi sürdürürsünüz.
4-Cumhuriyeti kuran,onu yücelten,adları Cumhuriyetle birlikte anılan tarihsel kişi ve kurumları yoğun saldırıya tabi tutarak onları önce tartışmalı hale getirir, sonra  itibarsızlaştırıp tarihteki yerlerini sarsarsınız.Onların hiç savaş yapmadığını,yaptıkları söylenen savaşların hiç olmadığını,olanları da başkalarının yaptığını  söyleyerek Cumhuriyetin kurucusunu,ulusun önderini sıradanlaştırmaya uğraşırsınız.Ardından bu kişilikleri ders kitaplarından çıkarır,heykellerini parçalar,resimlerini kamu kurumlarından yavaş yavaş indirirsiniz.
5-Kamu kuruluşlarına kimlik veren,onların aidiyetlerini gösteren,görev ve işlevlerini belirleyen TC nitelemesini önce gizlice;toplumdan gelen tepkiyi ölçtükten sonra da alenen yok ederek insanları,kuracağınız  rejime hazırlarsınız.

6-Bütün bunları yaparken dindar görünür,dindar nesil yetiştirmek istediğinizden söz eder,tüm yaptıklarınızı dinin gereği olarak topluma sunarsınız.Sizden önce yapılanları topluma,”iki ayyaşın eseri” olarak takdim edersiniz.

7-Cumhuriyetin var ettiği bilim ve sanatı karalar,bilim-sanat insanlarını hırpalar,onların ürettiği resim,müzik,heykel,sinema,şiir,roman,tiyatro,bale…ne varsa hepsini ucube olarak gösterip tümünü din dışı ilan ederek,muhayyilenizdeki ortaçağ düzenine yer açarsınız.

8-Çağdaş eğitimi,yüzyıllar öncesine göre yeniden şekillendirerek düşünmeyen,eleştirmeyen,araştırmayan bireyler yetiştirmeyi hedeflersiniz.Bu gericiliği de,”dindar nesil yetiştirme” adı altında yaparak,toplumda yükselecek karşı koyuşun önünü kesersiniz.
Bütün bunları yaparken kamu mallarını yandaşa peşkeş çeker,kasalarınızı doldurursunuz.Bu çıkarcı,bölücü ve ayrıştırıcı politikalarınızla milleti birbirine düşürür,ülkeyi yangın yerine çevirirsiniz.Ama bu yangında siz de yanarsınız.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi