DİN BEZİRGANI

Fazıl,dini kullanarak saf Müslümanlar’ı kandıran din tacirlerinin simgesidir.O dolandırıcı mı,tokatçı mı,üçkağıtçı mı yoksa  fırıldakçı mı? Ya da hepsi mi? Belli ki her yol var Fazıl’da.O, Zübük karakterinin  kimi özelliklerini de taşıyor.Bir bakıyorsunuz otomotivci olmuş,dini bütün yurttaşlara uzun vadeli faizsiz araba satıyor.Bir bakıyorsunuz dizüstü şortu çekmiş,turizmci olmuş Tükiye’de el alemin gözü önünde denize girmeyi günah sayan Hacı Emmiler’e Maldivler’de devre mülk satıyor.

O denli uyanık,kurnaz ki Fazıl,yaptığı işe uygun kılığa bürünmekte hiç sıkıntı çekmiyor.Bazen boynunda kolyesi, kolunda dövmesiyle görünüyor;bazen sakallı,fesli,cübbeli kılıkta çıkıyor ortaya.Zübüğün günümüz versiyonu o. Adeta ikizi.Her boyaya giriyor.Siyasete atılıyor,dikiş tutturamayınca ticarete giriyor.Üçkağıt açıyor,tokatçı oluyor,fırıldak çeviriyor,dolandırıyor vs.
Tek amacı var onun.Zengin olmak,sınıf atlamak.Zengin olmayı güçlü olmak için istiyor.Paranın ve gücün her şey olduğunu keşfetmiş.Güçlü olmak için her şeyi göze alıyor.Yasa,kural tanımıyor.Yasaları yapanları etkilemenin yollarını biliyor.

Kapitalizme inanıyor.Her şeyin,herkesin bir fiyatı olduğunu öğrenmiş.Bu yüzden engel tanımıyor.Dindarları aldatırken çok inandığı kapitalizmin yasalarını hiçe sayıyor.Maldivler’den size sunduğu ister paket programa girin ister villa alın.Verdiğiniz paranın her yıl dörtte birini size geri vermeyi taahhüt ediyor.Bu ödeme 40 yıl sürecek ve verdiğiniz 1 milyona karşılık o size 36 milyon ödeyecek.Öyle diyor.

Fazıl,halkı kandırmaya yönelik  bu yalanın reklamını RTÜK’e rağmen tv’lerde yaptırabiliyor.Bu reklam sayesinde bu zübük saf Müslümanlar’dan milyonlar topluyor.Yıldırım hızıyla çarptığı için insanları, bu yüzden ona Jet Fazıl demişler.
Fazıl kimine paranın sıfırlarını gösteriyor,kimine Maldivler’deki tatil villalarını.Kimine dünya malı satıyor,kimine din.Kimine Allah diyor kimine yallah.Hacı Emmiler’e Arapça karışık Türkçe’yle konuşuyor,Maldivciler’e tarzanca İngilizce’yle.Ama her halükarda tokatı vuruyor Fazıl.

Tokatçıları,fırıldakçıları,üçkağıtçıları,din tacirlerini yıllardır tokat yiyerek kısmen tanıdı halkımız.Özellikle mütedeyyin yurttaşlarımız.Ama yeni tip zübükleri pek tanımıyor.Onların siyasetten kişilerle yakınlığına,Allahlı-Maaşallahlı jargonuna,cübbeli-fesli kılığına aldanıyor,kanıyor.O denli saf ki insanlar,o kadar dürüst,sade dindarlar ki,dinin üçkağıt açmada,fırıldak çevirmede kullanılabileceğini akıllarından bile geçirmiyorlar.Allah ile aldatılacaklarını düşünemiyorlar.Buna ihtimal vermiyorlar.

“Konya’da fabrika kuracağız,Kayseri’de,Yozgat’ta  banka”  diyerek gurbetçilerin 50 yılda biriktirdiği paralarını camilerde karton kutularla toplayıp iç eden siyaset icazetli din sömürücülerini gerçek dindar zanneden zavallı halkımız uyanmadıkça daha çok zübükler görecek,çok tokatlar yiyecek.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi