DİNSEL ZORBALIK

 Erdoğan’ın siyasetteki rol modeli,85 yıl önce Mısır’da gözü kara şeriatçı Hasan El Benna’nın kurduğu ve o günden beri Mısır’ın yakasını bırakmayan Münafık Kardeşler Örgütü ”İhvan” var ya,işte o…

Erdoğan varoşlarda İhvan gibi örgütleniyor, İhvan gibi çalışıyor.Yoksulları,onlara yiyecek dağıtarak kandırıyor;mütedeyyin insanları Allah’la aldatıyor.İktidara geldiğinden beri özgürlükleri kısıtlıyor.Hayatı dine göre biçimlendirerek insanları devlet eliyle bir kalıba sokmaya çalışıyor.İstiyor ki insanlar daha fazla özgürlük,daha fazla ekmek istemesinler,eleştirmesinler,biat etsinler.
Bu zorbalıktır.AKP de bunu yapıyor.Tıpkı Suudi Arabistan’da,Yemen’de,Katar’da olduğu gibi.11 yıldır uygar dünyayla genç kuşağın arasına yeşil perde çekmeye uğraşan AKP,dinsel baskılara karşı çıkanları,”kimsenin hayatına müdahale etmiyoruz” yalanıyla uyutmaya çalışıyor.

90’doğumlu gençlerimiz AKP’den başka iktidar görmediği,Tayyip’ten başka Başbakan tanımadığı için uygar dünyayla AKP elindeki Türkiye arasındaki farkı fark edince isyan ettiler.Ülkenin kötü yönetilmekte oluşuna,ilkelliğe,geriliğe,haksızlığa,adaletsizliğe  baş kaldırdılar.AKP’nin aç ve işsiz bırakarak mutsuz kıldığı insanlar,yaşama biçimlerine müdahale ederek cendereye soktuğu insanlar AKP’ye “hayır!”dediler.

Erdoğan,isyanın ardındaki sosyo-ekonomik ve siyasal nedenleri anlamaz görünerek gençliği,”aldatılmışlar yığını,faiz lobisinin piyonları” olarak suçladı.Onları gazla,copla,silahla sindirmeye girişti.Başaramadı.Cin şişeden çıktı.Gençlik,”bu daha başlangıç!”diyerek Atatürk’ün askerleri olduklarını haykırdılar.

Erdoğan 11 yıldır  herkesin,her kesimin hayatına müdahale ederek ülkede ağır bir baskı düzeni kurdu.O bunu inkar etse de yaşananlar ortada.

Türk çiftçisini üretmekten alıkoyup insanımızı etten buğdaya ithal ürüne mahkum etmek;yüksekokulu bitiren gençleri,diplomalarını alan öğretmen adaylarını işsiz bırakarak onların hayallerini yıkmak;eğitim-öğretim düzenini 444 geriliğine mahkum ederek çocuklarımızın geleceğini karartmak;okullarda mescitler açarak eğitim düzenini medreseleştirmek;kız-erkek öğrenciler arasına 40 cm.mesafe koymak;avukatları adliye koridorlarında sürüklemek;ramazanlarda “tadilat var” diyerek kamu lokallerini ve öğretmenevlerini kapatmak;polisi siyasallaştırmak;yargıyı ele geçirmek,generalleri tutuklamak,hasta ve yaşlı insanları zindanlarda çürümeye bırakmak,insan hayatına müdahale değil mi?

Sanatçılara cephe almak,eleştirenleri susturmak,yazarları işlerinden etmek,hoşuna gitmeyen kararlar veren yargıçları sürgüne yollamak;Valiyi,Belediye Başkanını adam yerine koymamak hayata,insana,insan hayatına müdahale değil mi?

Feodal kafalı dayakçı kocaya karşı devlet koruması isteyen kadının feryadına kulak asmayarak onu ölüme terk etmek;on yaşındaki kız çocuklarımızın okula  gitmeleri önündeki engelleri kaldırmayarak onların ağalara kiloyla satılmalarına ortam hazırlamak hayata müdahale değil mi?

Dinsel zorbalığa direnen,demokrasi ve özgürlük isteyen geçlerin gözlerini kör etmek,Ethem’i,Abdullah’ı,Ali’yi öldürerek onların hayatlarına son vermek,insan hayatına ağır  müdahale değil mi?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Yavuz Arşivi