Gazze'de Ölü Sayısı 502'ye Yükseldi

Gazze'de Ölü Sayısı 502'ye Yükseldi
İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi.
İsrail savaş uçakları, Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde saldırılardan kaçan sivilleri bombaladı. Çoğu çocuk en az 72 kişi öldü. 8 Temmuz'dan bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 500'ü geçti.

SAVAŞ UÇAKLARI SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde İsrail savaş uçakları saldırılardan kaçan sivilleri hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra savaş uçaklarının bombardımanında en az 72 kişinin öldüğünü, 400'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Al Jazeera muhabiri Vail Dahduh, Şecaiyye bölgesine yönelik bombardımanın sadece binaları değil, kaçmaya çalışan sivilleri planlı bir şekilde hedef aldığını söyledi. Dahduh ayırıca Şecaiyye dışında Tuffah, Zetun ve Şaif bölgelerinin çok ağır bombardımana maruz kaldığını belirtti. Saldırıda yaralananlar Gazze Şifa Hastanesi'ne getirildi. Hastane yetkilileri morglarda yer kalmadığını söyledi.


HAMAS SÖZCÜSÜ: İSRAİL KATLİAM YAPTI

Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail'in Şecaiyye bölgesinde bir katliam yaptığını ve savaş suçu işlediğini söyledi. Ebu Zuhri, "İsrail, uğradığı yenilgiye karşı sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor. Şecaiyye bölgesindeki evlerin çoğu uyarı vermeden sakinleri içindeyken vuruldu." dedi. Ebu Zuhri, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını, Batı Şeria’da tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılmasını ve İsrail’in tüm saldırılarını durdurmasını istediklerini sözlerine ekledi.




"KATLİAMIN AMACI HALKIN İRADESİNİ KIRMAK"

Hamas'ın bir diğer sözcüsü Fevzi Berhum ise İsrail'in Şecaiyye'de katliam yaptığını ve amacının halkın irdesini kırmak olduğunu söyledi. Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Berhum, "Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız." dedi.

"PARÇALANMIŞ CESETLER SOKAKTA"

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Ahmed geceden bu yana Şecaiyye'de 1000'den fazla saldırı düzenlendiğini belirtti. Ebu Ahmed, sokaklarda çok sayıda parçalanmış ceset olduğunu belirterek "İsrail soykırım gerçekleştiriyor." diye konuştu.

Ebu Ahmet ayrıca, Şecaiyye ve Han Yunus’ta şiddetli çatışmalar olduğunu ve geceden bu yana en az 20 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti.



"HEDEF, MAKSİMUM ZARAR VERMEK"

Al Jazeera’nin Filistin Büro Şefi Velid Ömeri ise İsrail’in son yaptığı saldırıların hedefinin maksimum zarar vermek olduğunu belirtti. Al Jazeera'nin bir diğer muhabiri Civara Budeyri ise İsrail Gazze'ye yönelik artan saldırılarına rağmen Gazze'den atılan roketlerin durmadığını ve İsrail tarafından sirenlerin duyulmaya devam ettiğini söyledi.

Budeyri, "Kara saldırısının başında İsrail’in açıkladığı hedef Gazze’deki Hamas'ın gücüne darbe vurmaktı, ama şimdi İsrail tarafından Gazze’nin bir kısmını tekrar işgal etmesi ile ilgili talepler duyuyoruz." diye konuştu.


ÖLENLERİN ARASINDA GAZETECİ

Şifa Hastanesi'ne gelen cesetlerin arasında bir de gazeteci, bir de sağlık ekibi üyesi bulunuyor. Halid Hamad ismindeki gazetecinin çalıştığı kurum henüz belli değil.
Sağlık ekibi üyesinin saldırıdan kurtulan arkadaşı İsrail'in kendilerini doğrudan hedef aldığını söyledi.




AMBULANSLARIN GİRMESİNE İZİN YOK

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail'in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söyledi. Kudra, Şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

ÖLÜ SAYISI 502'YE YÜKSELDİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus kentindeki Tüffah mahallesinde, İsrail ordusunun sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda hedef alınan Ebu Cami ailesine ait evin enkazından biri kadın altısı çocuk dokuz kişinin cesedine ulaşıldı.

Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi" dedi.


Kudra, İsrail'in sivil yerleşim birimlerini yoğun top atışına tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde vurulan Siyam ailesine ait evlerde ilk belirlemelere göre yedisi çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

"KÖMÜRLEŞMİŞ CESET PARÇALARI VE KOLLARIYLA BACAKLARI KOPMUŞ YARALILAR"

"Siyam ailesinin bireylerine ait kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar Avrupa Hastanesine getirildi" diyen Kudra, İsrail'in bu aileye karşı insanlık suçu işlediğini vurguladı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Siyam ailesine ait altı eve 13'ün üzerinde top mermisi attığı ve ateş açtığı bilgisini verdi.

Öte yandan, Refah kentine düzenlenen saldırılarda bir Filistinli balıkçı hayatını kaybetti, iki balıkçı yaralandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın ise Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduğu bildirildi.



HAMAS: 1 ASKERİ ESİR ALDIK

Hamas, dün yaptığı açıklamada bir İsrail askerini esir aldıklarını duyurdu fakat İsrail henüz doğrulamadı. Hamas'ın iddiasından sonra Gazze'de "kutlama amaçlı havaya ateş açıldığı" haberleri geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "hükümetin 18 İsrailli askerin ölümünden derin bir acı duyduğunu ve Gazze'deki gerilimden Hamas'ın sorumlu olduğunu" iddia etti. Netanyahu, "ülkede güvenlik sağlanana kadar Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceklerini ve gerekli görülmesi durumunda saldırıları genişleteceklerini" kaydetti.

EVİNİ TERK EDEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI ARTIYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için uluslararası toplumdan da çağrılar yükseldi. Abd Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD'nin Gazze'de gerilimin tırmanmasından ve sivillerin ölümünden derin endişe duyduğu, en kısa sürede ateşkes ilan edilmesi gerektiği" belirtildi. Birleşmiş Milletler, Gazze'de evini terk etmek zorunda kalan 83 bin 695 kişinin 61 sığınağa yerleştirildiğini ve rakamın hızla arttığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.