Olay Bilal'e Uzan'dı

Olay Bilal'e Uzan'dı
Bilal Erdoğan İtalyan savcıya şikâyet edildi. Ülke basını şikâyetin arkasındaki isim olarak Cem Uzan’ı gösterdi. Uzan iddiayı yalanladı. Haberin yayınlandığı gazete ise Bilal Erdoğan'ı arayarak iddiaları sordu. Bilal'in yanıtı ise, "Hepsi y


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüklü miktarda para ve silahlı korumalarla birlikte İtalya’ya yerleştiği haberleri üzerine, İtalya’nın Bologna Savcılığı’na soruşturma talebinde bulunuldu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Türkiye’de baskı görmesi nedeniyle halen yurt - dışında “sığınmacı” olarak yaşayan bir Türk işadamı, Bilal Erdoğan hakkındaki iddiaların soruşturulması talebiyle Bologna Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulundu.

‘Yorum yapma yetkim yok’ 

Söz konusu işadamının kimliğini açıklamak istemediği belirtilirken Corriere della Sera gazetesinde yer alan haberde şikâyetçi tarafın Uzan ailesinin bir üyesi olduğu iddia edildi. Corriere della Sera’nın haberinde şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’in oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’da bulunması meselesi karmaşıklaşıyor. Johns Hopkins Üniversitesi’nin öğrencisi olarak resmen ekimden beri Bologna’da olan Bilal hakkında soruşturma açılması talebiyle Bologna Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunuldu. Şikâyet, Türkiye’de televizyon kanalı sahibiyken Erdoğan’a karşı çıkmalarının ve vergi problemlerinin ardından halen siyasi sığınmacı olarak Fransa’da bulunan Uzan ailesinin bir üyesi tarafından 24 Ekim’de sunuldu.

Dilekçede Türkiye’den İtalya’ya yönelik kara para aklama iddialarının soruşturulması talep ediliyor. Şikâyet dilekçesinde ayrıca Erdoğan’ın oğlunun bir grup silahlı koruma eşliğinde Bologna’ya geldiği, İtalya’ya girişlerine izin verilmemesi üzerine ise birkaç saat içinde kendilerine diplomatik pasaport temin edildiği de iddia ediliyor.”

Şikâyetçi tarafın avukatlığını yapan Floransa Barosu’na bağlı Avukat Massimiliano Annetta ise, Cumhuriyet’in konuyla ilgili sorularını yanıtlamaktan kaçınarak “Müvekkillerim açıklama ya da yorum yapmak için bana yetki vermediler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.