Utku Kızıltan

Utku Kızıltan

DÜNYADA TÜRKLER VE DİĞERLERİ

Almanya’da tacize uğrayan 2 Alman kızını kurtarmak için can veren Tuğçe gibi sonradan kahraman ilan edilen kaç kahramanlık olayı yaşandı Avrupa’da. İçyapımızda da Türk-Kürt ayrımı yaşıyoruz.

Konu açıldıkça anlatıyorum. Babam Albay rütbesiyle Lüleburgaz’dan Diyarbakır’a tayin olmuştu. Ailecek göçtük Diyarbakır’a. Sanat Okulu mezunu futbolcuydum. Orada kısa bir müddet sonra Sümerbank ve Karayollarından transfer teklifi aldım. Sümer sporda atölye şef yardımcısı olarak işe başladım, geceleri tekniker okuluna gidiyor takımda kalecilik yapıyordum. Bunları niçin anlattım? Diyarbakır’da, Mardin’de maçlarda bazen kavgalar çıkar, benim Kürt arkadaşlarım kavgada etrafımda çember olur o gariptir ona vurmayın diye beni korurlar tekmeyi, yumruğu kendileri yerlerdi. Bir ara babam Elazığ’da da görev yaptı. Orada da komşular bağlarından bahçelerinden bize meyve taşırlardı. O halka ne oldu da şimdi askere, polise Molotof kokteyli, taş atıyorlar. Arabaları, dükkanları ateşe veriyorlar. Köşe yazım için arşivimi karıştırırken anılarımda yer alan, şimdi görsem tanıyamam Emekli Resim-İş, Sanat Tarihi, ve Turizm Öğretmeni Şükrü Ergün’ün kendi eliyle bana verdiği bir makaleden çok özetle size nakil yapacağım. 

Dünya ve Sanat Tarihi; etnik-inanç, ekonomik-Psikolojik tüm insanlık ilişkileri yönünden, en çok ve çeşitli medeniyetlerin, savaştıkları-barıştıkları-aşklar yaşadıkları toprakların, Anadolu-Türkiye/TÜRK YURDU olduğunu gösterir. Üç kıta arasında, İpek Yolu üzerinde, kara-deniz-hava ulaşımının en çok olduğu yerdir. Tarihsel süreç; Anadolu havasını soluyan-suyunu içen toprağında yetişen insanların GENLERİNE İnsanı-insanlığı en iyi tanıyan, en insancıl, en sevgi-saygı duyan, bağışlayıcı, hoş görülü, koruyan, yardım sever insanlardır Türkler.

Avrupalı, Amerikalı kapitalist, emperyalist sermaye, mal-para sömürür hiç doymazlar. Osmanlı topraklarına kattığı yerlerdeki halkı inançlarıyla yaşamada serbest bırakırken onlar yıllarca Afrika’yı sömürmüş, insanlarını köle diye satmışlardır. Tarihte Türk’ün yüceliği altında ezilen, korkan, kıskanan milletler haçlı orduları kurmuş başaramamış, Türkiye’yi karalama, bölme, parçalama, yıkma girişimlerini hala sürdürmektedirler. LAZ-ÇERKEZ-TÜRKMEN-ARNAVUT gibi KÜRTLER de (karışmaların dışında) öz be öz Türk’tür. Bunları Türk’e düşman yapmak için uğraşılarına devam etmektedirler. RUMLAR-YUNANLILAR (Büyük çoğunluğu) “Megalo İdea-Büyük Ülkü” için Ege, Trakya, Marmara-İstanbul, Karadeniz/Pontus vazgeçilmezdir. YAHUDİLER-MUSEVİLER (Büyük çoğunluğu) için “Vadedilmiş Topraklar” Filistin’den, Türkiye’de Mezepotamya (Dicle-Fırat Havzası) nı kapsayan büyük ülke en büyük amaçlarıdır. ERMENİLER (Büyük çoğunluğu) ARARAT (AĞRI DAĞI) ülküsü ile, Kars-Ardahan-Erzurum-Ağrı’yı sınırları içine almak amaçlarıdır. ABD İse; Amerika’nın keşfi ile, önce İspanyollar tarafından, Güney Afrika’da soy kırım yapılarak zenginlikleri Amerika’ya taşıdı. Sonra, İngiliz, Fransız, İtalyan, İrlandalı, Hollandalı, tüm Avrupa’nın, özellikle hain, katil, kanun kaçakları Amerika’ya taşındı bugünkü ABD’yi kuranlar onlardır.

Dünyanın sözde demokratik fakat en kötü, en zalim ülke yönetimi ABD’dedir. Dünya savaşında cephede savaşanlara değil evlerindeki çoluk, çocuk, yaşlı demeden şehirlere bomba atan dünya ülkelerinin büyük çoğunluğunda üsleri-askerleri- işbirlikçileri olan, zulümleri gittikçe artan büyük şeytandır ABD.
Benim özetle sunduğum bu yazıyı yazan Şükrü Ergün Hocayı belki anımsayacaksınız, resimleri gazetelerde birkaç defa çıkmıştı. Anıtkabir’de askerin göz yaşlarını silen adam. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Utku Kızıltan Arşivi